Рекламники просять Черновецького дотримуватися закону і рекламувати не тільки себе

27 Липня 2007
13886
27 Липня 2007
15:41

Рекламники просять Черновецького дотримуватися закону і рекламувати не тільки себе

13886
Рекламники просять Черновецького дотримуватися закону і рекламувати не тільки себе

Асоціація зовнішньої реклами закликає Київську міську державну адміністрацію не перешкоджати розміщенню зовнішньої політичної реклами на рекламоносіях міста.

Про це йдеться в повідомленні асоціації, яке цитує Обком з посиланням на Українські новини.

"Асоціація звертається до керівників профільних органів Київської адміністрації з вимогою припинити тиск на операторів і ретельно проаналізувати норми законодавства, що стосуються реклами і політичної агітації. Інакше ми будемо змушені констатувати відродження в КМДА порочної практики цензури з політичних мотивів", - сказано в повідомленні.

Асоціація повідомила, що Головне управління з реклами КМДА зажадало від операторів ринку негайно зняти політичні сюжети з рекламоносіїв.

В іншому випадку управління пригрозило демонтажем конструкцій.

Асоціація допускає, що дії чиновників КМДА викликані незнанням виборчого законодавства, а не спробою введення політичної цензури.

У зв'язку з цим асоціація проконсультувалася з Центральною виборчою комісією і юристами з приводу термінів розміщення політичної реклами перед позачерговими виборами Верховної Ради.

"...тільки з дня оголошення початку реєстрації кандидатів настає 20-денний мораторій на політичну агітацію (з 1 по 20 серпня)", - сказано в повідомленні.

Таким чином, на думку асоціації, на даний момент політичні партії і блоки можуть розміщати будь-як рекламу, а її сюжети варто розцінювати як комерційні.

Також асоціація вважає, що навіть при порушенні мораторію на розміщення політичної реклами демонтаж конструкцій є грубим порушенням прав підприємців.

Асоціація відзначає, що покарання за це порушення може бути у вигляді штрафів або судових позовів.

Як повідомлялося раніше, фракція Блоку Юлії Тимошенко в Київській міській раді обвинувачує мера Києва Леоніда Черновецького в перешкоджанні розміщенню реклами блоку в місті.

Раніше в Києві з'явилися сіті-лайти з зображенням Черновецкого і написом "Мер усіх киян".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13886
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду