«Європейське консалтингове агентство» подало судовий позов до АМКУ та газети «Урядовий кур’єр»

27 Липня 2007
24781
27 Липня 2007
10:48

«Європейське консалтингове агентство» подало судовий позов до АМКУ та газети «Урядовий кур’єр»

24781
«Європейське консалтингове агентство» подало судовий позов до АМКУ та газети «Урядовий кур’єр»

Антимонопольний комітет України отримав копію судового позову ТОВ “Європейське консалтингове агентство”. Цим підприємство хоче, щоб Господарський суд м. Київ зобов’язав Комітет та редакцію газети “Урядовий кур’єр” спростувати оприлюднені відомості щодо неправомірних дій агентства. А також — стягнути 10,2 тис. грн. за отриману моральну шкоду.

Даний позов стосується висвітлення Комітетом прийнятого 17.07.2007 р. рішення про накладення на агентство 875,7 тис. грн. штрафу за зловживання монопольним становищем. Зокрема, за неправомірну відмову Комітету в оприлюдненні оголошення про проведення торгів на закупівлю послуг зі створення державного безкоштовного веб-порталу з питань державних закупівель.

Зі свого боку, Комітет вважає судовий позов агентства безпідставним та націленим на затягування виконання рішення по суті.

З цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: “Це “беспредел”. Відмова “Європейського консалтингового агентства” опублікувати наше оголошення щодо проведення конкурсу на закупівлю робіт зі створення державного безкоштовного веб-порталу з питань держзакупівель, відмова Міжвідомчої комісії надати дозвіл Антимонопольному комітету укласти договір на створення веб-порталу з одним виконавцем, безпідставні звинувачення Комітету в “проштовхуванні” створення веб-порталу будь-якою ціною з порушенням законодавства, рішення Київського господарського суду, яким призупинено дію урядової постанови щодо створення веб-порталу, і даний судовий позов — все це, поза сумнівом, ланки одного ланцюга. Ми маємо справу із супротивником, за яким стоять потужні фінансові та політичні сили. Тож вірю, що і ми не самотні в цій боротьбі, що Антимонопольний комітет України підтримають інші державні органи і засоби масової інформації”.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24781
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду