УАВПП допоможе видавцям підсилити бізнес у передвиборчій період

25 Липня 2007
11690
25 Липня 2007
12:34

УАВПП допоможе видавцям підсилити бізнес у передвиборчій період

11690
УАВПП допоможе видавцям підсилити бізнес у передвиборчій період

УАВПП при підтримці партнерів – Internews Network і Міжнародного Фонду «Відродження» - з липня по вересень 2007 року проводить серію «круглих столів» в підтримку видавців під час виборів, повідомляє прес-служба Асоціації. Мета – передати знання та досвід ведення видавничого бізнесу у передвиборчій період, застереження від головних помилок, юридичні консультації про специфіку політичної реклами.

УАВПП вважає, що така підтримка особливо необхідна видавцям регіональних ЗМІ, оскільки, ймовірно, на них будуть здійснювати найбільший тиск в передвиборний період. Як припускається, цей тиск може носити різний характер – від проштовхування на шпальти видань заангажованих матеріалів (наприклад, під виглядом аналітичних статей) до відвертих вказівок редакторам комунальних видань про те, що та коли друкувати, і на яких саме шпальтах. Тому, як ззаначаєтсьяу повідомленні, УАВПП, будучи профільною галузевою асоціацією, яка захищає інтереси саме видавців та галузі в цілому, взяла на себе місію допомогти тим видавцям, які найбільше потребують такої допомоги. Фінансову підтримку ініціативі забезпечують Міжнародний фонд «Відродження» та Internews Network.

Попередній план проведення цих дискусій з обміну інформацією та досвідом такий:

1 cерпня – Рівне

8 серпня – Одеса

22 серпня – Чернігів

6 вересня – Полтава

Результатами проведення цих дискусій, як очікує УАВПП, будуть:

1. передача знань видавцям, редакторам та керівникам відділів реклами про специфіку (а) видавничої діяльності та (б) розміщення реклами під час проведення передвиборчої кампанії;

2. покращення якості матеріалів у місцевій пресі;

3. запобігання появі судових позовів до місцевих ЗМІ, які звернулися за консультацією на «гарячу лінію» правової підтримки;

4. збір оперативної інформації про найболючіші та найпроблемніші питання видавців друкованих ЗМІ.Крім обговорення за круглим столом, УАВПП надаватиме консультації по «гарячій телефонній лінії» - детальніше дивіться на сайті УАВПП: http://www.uapp.org/content/view/2878/120/

Засідання за «круглим столом» проводитиметься у формі аналітичних доповідей експертів та, власне, дискусії у формі запитань та відповідей. Експертами будуть як галузеві фахівці з питань редакційного та видавничого менеджменту та медіа права, так і місцеві видавці, які мають практичний досвід роботи на видавничому ринку. На поточний момент УАВПП вже отримала згоду від Олега Хоменка медіа-эксперта, тренера з журналістики, Радника з питань друкованих ЗМІ в Internews Network, консультанта по газетному менеджменту та від Олега Целуйко, юриста УАВПП, провідний спеціаліст в галузі інформаційного права. Робота продовжується, і всі подальші новини ми повідомлятимемо окремими релізами.

Модератором «круглих столів» виступає Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП, член Правління Всеукраїнської рекламної коаліції, який має 12-ти річний досвід роботи в видавничій сфері на позиціях журналіста, головного редактора, топ-менеджера видавничої компанії. Про дати та програми круглих столів ми будемо Вас інформувати.

Довідка:

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) є добровільною, недержавною, неприбутковою організацією видавничих компаній періодичної преси України. УАВПП була створена у 2001 році, сьогодні об’єднує 115 членів – видавців журналів та газет з усієї України. 38 з 115 – це видавничі компанії, головні українські офіси яких розташовані в м. Києві, а 77 базуються не в Києві. Загальна кількість видань, які видають члені УАВПП становить сьогодні більше 400, а їх сукупний середній тижневий наклад перевищує 10 млн. примірників.

Контактна інформація:

Дарія Віннікова

PR-спеціаліст УАВПП

news@uapp.org

(044) 289-99-90

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11690
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду