Комітет виборців України розцінює ролики Ющенка як приховану рекламу

19 Липня 2007
7520
19 Липня 2007
14:17

Комітет виборців України розцінює ролики Ющенка як приховану рекламу

7520
Комітет виборців України розцінює ролики Ющенка як приховану рекламу

Станом на середину липня всі основні політичні сили фактично розпочали виборчу кампанію.

 

Про це йдеться у звіті Комету виборців України за підсумками моніторингу підготовки до позачергових парламентських виборів.

 

Так, кампанію розпочали БЮТ, «Наша Україна – Народна Самооборона», Партія регіонів, Соцпартія, Компартія, Прогресивна соціалістична партія Наталі Вітренко та Народна партія Володимира Литвина.

 

За даними КВУ, найбільш широко сформована мережа штабів БЮТ, тоді коли інші політичні сили в більшості регіонів лише в стадії організації своїх мереж.

 

Агітація в більшості регіонів проявляється у розміщенні біг-бордів, інформаційних матеріалах в обласних та районних друкованих ЗМІ, які «за характером нагадують приховану рекламу», в заявах і коментарях з приводу різних суспільно-політичних подій представників різних партій, теле- і радіороликах.

 

Як приховану політичну рекламу КВУ розцінює ролики президента Віктора Ющенка, котрі Національною Радою з питань телебачення і радіомовлення були класифіковані як «соціальна реклама» і розміщені безкоштовно.

 

Водночас, як зазначають у КВУ, ролики інших політичних сил розміщувалися за розцінками комерційної реклами.

 

«КВУ вкотре наголошує, що всі політичні сили повинні мати рівні можливості при розміщенні агітації в ЗМІ і сподівається, що в майбутньому подібна ситуація не повториться», - йдеться у звіті.

 

КВУ також висловлює занепокоєння непрозорістю угод щодо розміщення реклами та можливими нерівними умовами для різних партій і кандидатів.

 

У зв’язку з цим КВУ рекомендує політичним силам відмовитись від ведення виборчої агітації до моменту реєстрації їх суб’єктами виборчого процесу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7520
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду