Львівські журналісти звернулися до міського голови Садового з відкритим листом

18 Липня 2007
9721
18 Липня 2007
12:37

Львівські журналісти звернулися до міського голови Садового з відкритим листом

9721
Львівські журналісти звернулися до міського голови Садового з відкритим листом

Ряд львівських журналістів відреагував на ситуацію, що скалался навколо львівської міської газети «Ратуша», відкритим листом до львівського міського голови Андрія Садового. Наводимо текст листа повністю.


Відкритий лист керівників засобів масової інформації Львова та власних кореспондентів загальноукраїнських видань до міського голови Андрія Садового

Ситуація, що склалася останнім часом довкола газети Львівської міської ради “Ратуша”, ганьбить наше місто, яке у всі часи заслужено вважалося острівцем свободи і демократії.

Ваша, пане голово, позиція, спрямована на знищення одного з перших демократичних видань в Україні, яке стало школою для багатьох авторитетних нині журналістів, компроментує наше місто. Враховуючи, що Ви є членом Народного Союзу “Наша Україна”, а на виборах отримали підтримку партій “Реформи та порядок” і “ПОРА”, здійснюваний вами тиск на пресу – ніж у спину помаранчевим силам та особисто всенародно обраному президенту.

Ваші попередники на посаді міського голови уже робили спроби тиснути на газету, намагалися припинити її вихід. Однак тоді владоможці зрозуміли свою помилку, а видання вистояло. Нові наполегливі спроби міської влади припинити вихід газети “Ратуша” ми розцінюємо як не повагу до тисяч львів’ян, котрі є читачами та передплатниками видання.

На даний час у Верховній Раді зареєстровано законопроекти, які передбачають роздержавлення комунальних засобів масової інформації. Очевидно, вони будуть розглянуті вже найближчим часом після перемоги демократичних сил на позачергових парламентських виборах.

Вимагаємо від Вас припинити тиск на колектив редакції та припинити будь-які дії з її реформування до появи законодавчої бази для роздержавлення комунальних ЗМІ. Також вимагаємо припинити цькування головного редактора “Ратуші” Миколи Савельєва і накласти вето на його невмотивоване звільнення з посади під час останньої сесії Львівської міської ради. В іншому разі журналісти Львова змушені будуть поставити перед українськими та міжнародними журналістськими організаціями питання про включення вас до списку ворогів преси.

Лобан Юрій, головний редактор інтернет-видання “Львівський портал”

Хвойницький Михайло, директор телекомпанії “Львів - ТБ”

Вдовиченко Галина, заступник головного редактора газети “Високий замок”

Левицький Андрій, головний редактор телеканалу НТА

Онишкевич Роман, головний редактор газети “Новий погляд”

Скоп Андрій, директор газети “Новий погляд”

Гулик Ігор, головний редактор “Львівської газети”

Лучишин Володимир, виконавчий директор ТРК “Львівська хвиля”

Карнаухов Сергій, власний кореспондент газети “Факти”

Крупник Ольга, власний кореспондент УТ-1

Хрущак Світлана, власний кореспондент “Нового каналу”

Смакула Тарас, редактор Західної інформаційної корпорації

Некрасова Галина, власний кореспондент ІТАР-ТАСС

Сандуляк Ірина, телеканал “24”

Ваврищук Олександр, власний кореспондент “5 каналу”

Антощак Ігор, головний редактор газети “Україна і час”

Балинський Ігор, шеф-редактор інтернет-видання ZAXID.NET

Павлик Віктор, редактор львівського представництва “Газети 24”

Хрущак Володимир, головний редактор інформаційного агентства “Гал-Інфо”

Сорокіна Люба, керівник телестудії “Талан”

Попович Іванка, керівник прес-служби Львівської облдержадміністрації

Мерза Світлана, власний кореспондент ТРК “Україна”

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9721
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду