Міжнародний Фонд «Відродження» оголосить тендер на проведення передвиборних теледебатів

9 Липня 2007
3231
9 Липня 2007
12:52

Міжнародний Фонд «Відродження» оголосить тендер на проведення передвиборних теледебатів

3231
Міжнародний Фонд «Відродження» оголосить тендер на проведення передвиборних теледебатів

Міжнародний Фонд «Відродження» виділить близько 100 тисяч доларів США на проведення телевізійних дебатів. Про це «ТК» повідомив директор фонду Євген Бистрицький: «Ми зараз ведемо переговори з декількома телеканалами про проведення теледебатів, які ми називаємо «Свідомий вибір». 

 

«Проект «Свідомий вибір» спрямований на те, щоб привчити громадян вимагати від політиків чітких відповідей на конкретні запитання. Важливою складовою цих теледебатів буде антипопулізм. Аргументи і питання експертів  будуть спрямовані на отримання чітких і конкретних відповідей, цифр та дат», – наголосив пан Бистрицький. 

 

Цьому, на його думку, має сприяти формат теледебатів. У них братимуть участь 4-5 провідних (за даними соціологічних досліджень) політичних сил. Крім ведучого, в програмі дискутуватимуть декілька незалежних експертів і один журналіст. Обговорення вестиметься за шістьма напрямками: економічна політика, політика у сфері державного управління (боротьба з хабарництвом), судова реформа, сфера охорони здоров’я, реформа комунального господарства та пріоритети зовнішньої політики. 

 

Основними умовами тендеру, за словами Євгена Бистрицького, є дотримання формату та відкритість у проведення теледебатів: «Експерти і телеканали мають бути незалежними. За участь у дебатах політичні сили не мають платити».

 

Після завершення переговорів будуть визначені 6 телеканалів, які й проводитимуть ці теледебати у вересні. 

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3231
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду