За «деструктивне вільнодумство» в інформаційній діяльності членів мегаблоку посуватимуть вниз у виборчих списках

5 Липня 2007
15928
5 Липня 2007
20:07

За «деструктивне вільнодумство» в інформаційній діяльності членів мегаблоку посуватимуть вниз у виборчих списках

15928
За «деструктивне вільнодумство» в інформаційній діяльності членів мегаблоку посуватимуть вниз у виборчих списках

Нове об’єднання 10 демократичних партій (т. зв. «Мегаблок»), утворене для участі в позачергових виборах до Верховної Ради, проводитиме єдину інформаційну політику. Про це повідомив сьогодні Глава Секретаріату Президента України, керівник штабу блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Віктор Балога, повідомляє прес-служба Секретаріату Президента.

За словами Балоги, таку вимогу поставив Президент України Віктор Ющенко. «На закритому організаційному засіданні мегаблоку Глава держави, серед іншого, поставив чітку обов’язкову вимогу: дотримуватися єдиної скоординованої інформаційної лінії всіма учасниками об’єднання», – сказав голова Секретаріату.

«Потрібно не допустити, щоб суспільство було дезорієнтовано щодо цілей і завдань новоутвореного демблоку. Звичайно, кожен яскравий політик із нашого об’єднання не буде позбавлений права голосу, у тому числі й права публічного висловлення. Однак усі заяви, коментарі, відозви будуть звучати в єдиному інформаційному руслі», – наголосив Балога.

Також він зазначив, що невдовзі буде оголошено перелік спікерів, уповноважених виступати від імені блоку. «Їх буде достатньо, аби охопити всі сфери суспільного інтересу, перекрити участю привселюдні акції, ефіри на телебаченні та радіо. Інформаційного вакууму не буде. Водночас будуть рішуче припинятися прояви інформаційного різнобою. Зокрема, за таке деструктивне вільнодумство учасники виборчого списку посуватимуться на десять позицій донизу. Президент погодився, що так буде справедливо».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду