Генпрокуратура не знайшла доказів того, що знімальну групу СТБ побив Калашников. КНМП протестуватиме

6 Липня 2007
2510
6 Липня 2007
13:05

Генпрокуратура не знайшла доказів того, що знімальну групу СТБ побив Калашников. КНМП протестуватиме

2510
Генпрокуратура не знайшла доказів того, що знімальну групу СТБ побив Калашников. КНМП протестуватиме

Генеральна прокуратура не знайшла достатньо доказів для притягнення до відповідальності депутат 5 скликання від Партії регіонів Олега Калашникова.

Про це повідомив генпрокурор Олександр Медведько в п’ятницю на брифінгу, повідомляє «Українська правда».

Водночас, за його словами, досі триває розслідування справи, порушеної за фактом побиття журналістів СТБ.

«Фактова справа розслідується, і якщо ми знайдемо докази проти Калашникова, то безумовно, ми порушимо справу проти нього», - зазначив Медведько.

В свою чергу Київська незалежна медіа-профспілка висловила обурення тим, що «протягом року нескладна справа за фактом перешкоджання журналістській діяльності знімальної групи СТБ не дійшла до суду», попри те, що «факт побиття знімальної групи СТБ є встановленим, є свідки, є відповідні заяви потерпілих, а постраждала журналістка Маргарита Ситник регулярно приходить до Генпрокуратури і дає свідчення». Відповідне повідомлення поширила прес-служба КНМП.

КНМП закликає журналістів на відзначення річниці скоєння нападу прийти в четвер, 12 липня, об 11.00 на пікетування під стіни Генпрокуратури (вул. Різницька 13/8).

Також Комітет Київської незалежної Медіа-профспілки планує нагадати керівництву Партії регіонів про обіцянку виключити Калашнікова з партії. Медіа-профспілка вимагатиме невключення цього чоловіка у виборчий список Партії регіонів на позачергових виборах.

Нагадаємо, 12 липня 2006 року група людей з Партії регіонів, серед яких був депутат О.Калашніков, завадила роботі телевізійної групи СТБ під стінами Верховної Ради України. Вони силоміць відібрали касету у знімальної групи СТБ, журналістів було побито. 14 липня прокуратурою Печерського району міста Києва було порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду