Нацрада затвердила склад Експертної ради і погодила законопроект щодо ратифікації конвенції про транскордонне мовлення

27 Червня 2007
19172
27 Червня 2007
16:38

Нацрада затвердила склад Експертної ради і погодила законопроект щодо ратифікації конвенції про транскордонне мовлення

19172
Нацрада затвердила склад Експертної ради  і погодила законопроект щодо ратифікації конвенції про транскордонне мовлення

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення затвердила склад Експертної ради, що працюватиме під час виборчої кампанії 2007 року. Рішення про формування Експертної ради було ухвалено Нацрадою на підставі позитивного досвіду виборчої кампанії 2006, коли таку раду було сформовано вперше з метою надання експертних оцінок та рекомендацій стосовно дискусійних питань діяльності ЗМІ під час виборів.

 

До експертної ради увійшли:

 

Ольга Большакова (Східно-Європейський Інститут Проблем Медіа)

Віталій Замніус (Міжнародний фонд «Відродження»)

Катерина Котенко (Індустріальний телевізійний комітет)

Тетяна Котюжинська (Асоціація медіа-юристів)

Наталія Лигачова («Детектор медіа»)

Павло Моісеєв (Інтерньюз-Україна)

Катерина М'ясникова (Національна Асоціація Мовників)

Оксана Полюга (координатор проектів ОБСЄ в Україні) 


 

Нагадаємо, під час виборів 2006 Експертна ради ухвалила 11 експертних висновків, з них: ряд рішень щодо розміщення політичної реклами блоку Наталії Вітренко, роликів Громадського активу Києва, щодо проведення передвиборних дебатів та ін. Також Незалежна експертна рада визначала пари учасників дебатів для телеканалу „1+1”, провела декілька прес-конференцій з приводу висвітлення робочого процесу Експертної ради.

 

Також Нацрада погодила без зауважень проект Закону України «Про ратифікацію Європейської конвенції про транскордонне телебачення, із змінами, внесеними Протоколом від 9 вересня 1998 року».

 

Як відомо, Україна досі належить до числа нечисленних європейських країн, яка підписала, проте не ратифікувала конвенцію транскордонне мовлення.


Цим законопроектом передбачається, що Україна ратифікує дану конвенцію із такими застереженнями та заявою:


- до статті 19: державним органом, на який покладаються повноваження згідно зі ст. 19 Конвенції, є Національна Рада України з питань ТБ і РМ (в процесі міжвідомчого погодження не було враховано пропозицію МЗС щодо надання Держкомтелерадіо цих повноважень, оскільки Держкомтелерадіо здійснює координацію діяльності лише державних ТРО);


- до статті 32: «Україна заявляє, що відповідно до п.1 ст.32, залишає за собою право обмежувати на своїй території ретрансляцію програм, що містять рекламу алкогольних напоїв в частині, що суперечить національному законодавству».

 

Інф. «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19172
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду