МФ «Відродження» та «Інтерньюз-Нетворк» оголошують конкурс «Незалежне висвітлення дострокових виборів до Верховної Ради України»

21 Червня 2007
8064
21 Червня 2007
10:20

МФ «Відродження» та «Інтерньюз-Нетворк» оголошують конкурс «Незалежне висвітлення дострокових виборів до Верховної Ради України»

8064
МФ «Відродження» та «Інтерньюз-Нетворк» оголошують конкурс «Незалежне висвітлення дострокових виборів до Верховної Ради України»

Міжнародний фонд «Відродження» та «Інтерньюз-Нетворк» оголошують спеціальний конкурс «Незалежне висвітлення дострокових виборів до Верховної Ради України» за програмою «Зміцнення незалежних засобів масової інформації в Україні» в рамках Відкритого Фонду для ЗМІ України. Кошти Відкритого Фонду для ЗМІ формуються за рахунок внеску Міжнародного фонду «Відродження» та Гранту, наданого «Інтерньюз-Нетворк офісом» із питань демократичних і соціальних перетворень Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Відкритий Фонд для ЗМІ України є спільною ініціативою «Інтерньюз-Нетворк» та Міжнародного фонду «Відродження» (МФВ). Міжнародний фонд «Відродження» виступає в ролі організації, що здійснює прийом та обробку проектів, а також забезпечує їх розгляд.

Відкритий Фонд для ЗМІ України – це конкурсна програма грантів, мета якої:

1) сприяти реформуванню, дотриманню та виконанню законодавства в інформаційній сфері;

2) підвищити відповідальність та підзвітність органів влади шляхом підтримки проектів з підготовки та поширення інформаційних продуктів.

У зв’язку із проведенням дострокових виборів до Верховної Ради України, Відкритий Фонд для ЗМІ присвячує свій останній конкурс «Незалежному висвітленню виборів до Верховної Ради України», таким чином спрямовуючи підтримку на ініціативи, пов’язані із виборами.

Виходячи з дати, 30 вересня, на яку поки що планується проведення виборів до ВРУ, термін підготовки та подання проектів скорочується.

Процедура відбору та оцінювання проектів здійснюватиметься незалежними експертами. Остаточне рішення прийматиметься Спільною групою управління Відкритим Фондом для ЗМІ, яка складається з представників МФВ та Інтерньюз-Нетворк.

Рішення щодо проектів будуть повідомлені претендентам упродовж 10 днів з останнього дня терміну подання проектів. Результати конкурсів будуть оприлюднені.

Загальні вимоги:

- Витрати претендента, пов’язані з підготовкою проекту, не відшкодовуються.

- Термін виконання проекту не повинен перевищувати восьми місяців (всі фінальні звіти мають бути подані до 1 травня 2008 року).

- Проекти, подані засобами масової інформації, засновниками (співзасновниками) яких є державні органи, органи місцевого самоврядування або політичні партії, не розглядатимуться.

- Проекти, спрямовані на підтримку будь-яких політичних партій чи захист політичних інтересів, не фінансуватимуться.

- Реалізація проекту починається з моменту підписання відповідної грантової угоди.

- Виконавці проекту подаватимуть фінансові та змістовні звіти про виконання проекту відповідно до умов грантової угоди.

Хто може брати участь у конкурсі

Брати участь у конкурсі можуть: неприбуткові, недержавні юридичні особи, зареєстровані в Україні. Серед них: громадські організації, професійні асоціації журналістів та засобів масової інформації, благодійні фонди, аналітично-дослідницькі центри, правозахисні організації тощо.

Пріоритети конкурсу (не в порядку черговості)

* Моніторинг дотримання стандартів журналістики у висвітленні передвиборчої кампанії та моніторинг дотримання стандартів свободи слова та порушень вимог законодавства у відносинах влади зі ЗМІ та журналістами.

* Проведення широкої конференції до або на початку виборчої кампанії для представників центральних та обласних ЗМІ за участі перших осіб регулюючих органів у сфері ЗМІ з питань діяльності ЗМІ під час виборів, недоліків та новел виборчого законодавства, можливих його порушень та шляхів їх уникнення тощо.

* Проведення в регіонах низки семінарів-тренінгів для ЗМІ щодо особливостей та правових засад висвітлення виборчої кампанії.

* Підтримка “гарячих” ліній надання консультативної правової допомоги ЗМІ під час виборчої кампанії.

* Надання правової допомоги журналістам та ЗМІ у захисті їхніх прав, у т.ч. – шляхом представництва їхніх інтересів у судах впродовж кампанії.

* Перевидання з можливим доопрацюванням опублікованих раніше посібників для журналістів та ЗМІ щодо правових засад діяльності ЗМІ під час виборів.

Основні критерії відбору

· Відповідність запропонованих засобів поставленим проектним завданням.

· Залучення до виконання проекту

· Короткострокові та довгострокові наслідки виконання проекту.

· Організаційна спроможність, компетентність та минулий досвід претендента і партнерів, залучених до виконання проекту.

· Професіоналізм і кваліфікація персоналу проекту та залучених експертів.

· Обґрунтованість, припустимість та ефективність витрат за проектом.

· Здатність до створення коаліцій задля найефективнішого вирішення проектних завдань.

Можливі витрати

Сума гранту може бути спрямована на наступні витрати:

· гонорари експертів;

· заробітна плата персоналу проекту;

· витрати на проведення інформаційних кампаній;

· службові відрядження в межах України;

· матеріально-технічне забезпечення проведення публічних заходів (круглі столи, конференції тощо);

· утримання офісу (зв’язок, орендна плата, канцелярія, витратні матеріали);

· публікація матеріалів.

Проекти, які передбачатимуть співфінансування з боку інших донорських організацій та/або власні внески, матимуть перевагу. Загальний бюджет конкурсу – 158 000 доларів США.

Загальні вимоги до проектів.

· Проекти подаються українською мовою.

· Проекти оформляються за зразком аплікаційної форми, що знаходиться за адресою: http://www.irf.kiev.ua/ua/grants або може бути отримана безпосередньо в офісі МФВ за адресою: м. Київ, провулок Бехтерєвський 13а, 1-й поверх.

· Обсяг проекту не повинен перевищувати 10 сторінок без врахування Обов’язкових додатків (див. нижче).

· До проекту мають додаватись (обов’язкові додатки):

1) бюджет проекту;

2) стислий виклад суті проекту англійською мовою обсягом до 1 сторінки.

3) копія свідоцтва про реєстрацію юридичної особи;

4) резюме основних виконавців проекту;

· Сім друкованих примірників проекту (проект та додатки 1-4) слід надсилати поштою на адресу: Відділ управління проектамиМіжнародний фонд «Відродження» вул. Артема 46м. Київ, 04053 з позначкою «Відкритий Фонд для ЗМІ України» та зазначенням назви конкурсу. · Водночас слід надсилати електронну версію проекту разом з його бюджетом та стислим викладом суті проекту англійською мовою електронною поштою на адресу dyoma@irf.kiev.ua.

Останнім терміном для надсилання проекту поштою або подання його до Відділу управління проектами МФВ є 2 ЛИПНЯ 2007 року. Проекти, відіслані поштою або подані до Відділу управління проектами МФВ пізніше зазначеного терміну, не розглядатимуться.

Зверніть увагу!

Усі матеріали, що будуть подані разом з проектом, незалежно від результатів його розгляду, не повертаються. Рішення Спільної групи управління Відкритого Фонду для ЗМІ України стосовно проекту є остаточним і не переглядається. Рішення не рецензується, його підстави не розголошуються.

Контактні особи: Сергій Дьома, менеджер Програми «Відкритий Фонд для ЗМІ»

тел.: +38 (044) 461-9709

факс: +38 (044) 486-7629

ел. пошта: dyoma@irf.kiev.ua

Олена Михайлова, координатор Програми «Відкритий Фонд для ЗМІ»

тел.: +38 (044) 461-9709

факс: +38 (044) 486-7629

ел. пошта: mykhaylova@irf.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8064
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду