Асоціація медіа-юристів Львівщини може припинити своє існування? (ОНОВЛЕНО)

18 Червня 2007
7466
18 Червня 2007
15:03

Асоціація медіа-юристів Львівщини може припинити своє існування? (ОНОВЛЕНО)

7466
Асоціація медіа-юристів Львівщини може припинити своє існування? (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 18 червня 2007 р., заявили про припинення свого членства в Асоціації медіа-юристів Львівщини більшість членів Правління Асоціації – Тетяна Яцків, адвокат Леонід Тарасенко та Ярослав Жукровський.

Про це говориться у поширеному сьогодні повідомленні за підписами Яцків, Тарасенка та Журковського.

Колишні медіа-юристи пояснюють такі кроки принциповими, концептуальними розбіжностями щодо майбутнього Асоціації, відсутності стратегії розвитку організації.

На думку одного із членів правління та співзасновника – Ярослава Жукровського, - Асоціація медіа-юристів Львівщини у певних діях або бездіяльності щодо питань захисту трудових прав журналістів та роздержавлення комунальних медіа «перетворилась у лакея місцевої влади та власників ЗМІ».

«Ми високо цінуємо професійні здібності адвоката Юрія Нички та Любомира Зубача, - підкреслює Тетяна Яцків, керівник проектів Асоціації, - але ми не хочемо виступати інструментом маніпуляцій, насамперед, щодо комунальної газети „Ратуша”, а також пасивності організації у питаннях захисту прав журналістів ЗМІ».

Асоціація медіа-юристів Львівщини створена у 2005 р., як результат діяльності координаційно-методичного центру медіа-юрист ів. Співзасновниками Асоціації є: Любомир Зубач (раніше керівник юридичного відділу Інституту розвитку міста, юрист громадського об’єднання “Самопоміч”, заступник начальника управління секретаріату міської ради), Юрій Ничка (адвокат, юрист газети „Експрес”) та Ярослав Жукровський (раніше головний спеціаліст управління секретаріату міської ради, експерт Центру „Наше право”).

Асоціація за підтримки МФ „Відродження” реалізувала декілька проектів щодо роздержавлення комунальних ЗМІ та захисту трудових прав журналістів.

Тим часом прес-служба Асоціації медіа-юристів Львівщини повідомляє, що поширена 18 червня інформація про припинення існування асоціації не відповідає дійсності. Про це йдеться в листі, отриманому редакцією «Детектор медіа».
 

У заяві, підписаній головою асоціації Юрієм Ничкою, висловлюється жаль з приводу наміру декількох членів організації покинути Асоціацію, проте наголошується, що їхня позиція не збігається з позицією більшості членів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7466
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду