Звільнені працівники «Вечірнього Києва» подали до суду

7 Червня 2007
6914
7 Червня 2007
17:11

Звільнені працівники «Вечірнього Києва» подали до суду

6914
Звільнені працівники «Вечірнього Києва»  подали до суду

6 червня 2007 року колишні працівники газети «Вечірки» Руслан Малашенко, Вікторія Бевзо та Олена Цибенко, які вважають своє звільнення незаконним, подали до Подільського районного суду позовні заяви з вимогою поновити їх на роботі.

 

Накази про звільнення новий виконувач обовязків головного редактора Роман Костриця підписав у свій перший робочий день у редакції – 18 травня цього року. Вперше про своє звільнення працівники почули від Романа Костриці усно ввечері 23 травня без будь-яких коментарів його дій. Відповідні накази були відправлені поштою лише 24 травня (згідно з поштовими штемпелями).

 

За словами працівників «Вечірки», прший заступник головного редактора Руслан Малашенко звільнений за відмову від виконання наказу в.о. головного редактора про переміщення редакції. Утім, підпису Руслана Малашенка про те, що він ознайомлений з документом на наказі №18 «Про переміщення» немає. Перший заступник головного редактора Вікторія Бевзо звільнена за подачу недостовірної інформації в статті «Міліції не до дітей», яка надрукована в газеті «Вечірній Київ» 20 квітня 2007 року. Але Вікторія Бевзо не є автором статті, і не була відповідальною за випуск газети.

Редактор відділу Олена Цибенко звільнена за прогул 18 травня 2007 року, тоді як вона перебувала на робочому місці. Це письмово підтвердили близько сорока працівників газети.

 

Нагадаємо, що 24 травня працівники «Вечірнього Києва» дали прес-конференцію, під час якої звинуватили міську владу у спробах тиску та намаганні  розмістити замовні матеріали, спрямовані проти кількох українських політиків.

 

В.о. головного редактора Роман Костриця повідомив «ТК», що знає про звернення до суду. Він підтвердив, що причини звільнення зазначені правильно. З приводу всіх порушень були складені письмові акти.

 

7 червня виконувачу обовязків головного редактора став відомий факт перевищення службових повноважень Русланом Малашенком. «Він написав відмову від приміщення газети, що знаходиться на вул. Пушкінській (де знаходилася бухгалтерія «Вечірки» – «ТК»). Він це зробив ще не виконуючи обов’язки головного редактор, я впевнений, що свідомо. У цьому приміщенні дуже зацікавлені комерційні структури, за якими стоїть певний депутат Печерської райради. Щодо цього буде написано заяву в міліцію», – сказав Роман Костриця. За словами Руслана Малашенка, відмови він насправді не писав – «Вечірка» просто не змогла виграти тендер на оренду приміщення на Пушкінській.

 

Також пан Костриця сказав, що приводу «хуліганських дій Малашенка» вже написані заяви в міліцію та прокуратуру. «Саме хуліганські дії Малашенка, Бевзо та Цибенко, які не давали мені працювати в службовому кабінеті, заблокувавши його, й спонукали мене до переїзду», – зазначив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6914
Читайте також
09.11.2007 17:44
Світлана Остапа
19 815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду