Визначені переможці журналістської регати «Кубок Вадима Гетьмана на призи HARES group 2007»

19 Травня 2007
8720
19 Травня 2007
14:42

Визначені переможці журналістської регати «Кубок Вадима Гетьмана на призи HARES group 2007»

8720
Визначені переможці журналістської регати «Кубок Вадима Гетьмана на призи HARES group 2007»

18 травня на водно-спортивній базі «Вітрильної Академії» на Київському водосховищі відбулася вітрильна регата серед представників мас-медіа в рамках «Кубку Вадима Гетьмана на призи HARES group 2007». Переможцями стала команда журналістів у складі:

Володимир Бойко (канал Новин 24)

Олексій Багнюк (Бізнес)

Юлія Абакумова (Бізнес)

Андрій Лобанов (Шкіпер)

Ірина Хвостікова (Болельщик)

Юлія Протішевська (Болельщик)

Анна Шевченко (канал «1+1»)

Яхта «Влада», капітан Сергій Пічугін.

Команда прийшла з перевагою у реальному часі - 2 хвилини 8 секунд, у перерахуванні за системою гандікап - 46 секунд.

Змагалося 4 команди журналістов, по 7 осіб в екіпажі. Було проведено 2 півфінали і фінальні перегони між командами-переможцями.

Журналістів виводили у море досвідчені яхтсмени:

- Сергій Пічугін, багатократний чемпіон СРСР у різних класах вітрильників, двократний чемпіон Європи та віце-чемпіон світу у класі «Солінг», перший номер у світовому рейтингу у класі «Солінг» у 1997 та 1999 роках, учасник Олімпійських Ігор у 1992, 1996 та 2000 роках, призер чемпіонатів Європи у різних класах крейсерських яхт;

- Іван Костюченко, перший український капітан, який на вітрильнику «Гетьман Сагайдачний» брав участь у навколосвітних перегонах «Уітбред 93-94» (зараз носять назву Volvo Ocean Race).

Перегони відбувалися на круїзних яхтах Hunter38 «Фієста» і «Влада», які візьмуть участь безпосередньо у Кубку Гетьмана 2007. Журналістська регата вперше проводиться на яхтах нового покоління («Фієста» и «Влада» створені у 2006 році), минулого року журналісти змагалися на «чвертьтонних» яхтах.

Суддівство проводив головний тренер «Вітрильної Академії», суддя Вітрильної Федерації України, майстер спорту з вітрильного спорту Сергій Шумілов.

Сергій Шумілов: «Журналісти показали бажання перемогти, прагнення до бескомпромісної боротьби, не менше, ніж спортсмени. Під час других перегонів обидві яхти зробили фальстарт, але швидко повернулися. Мабуть, хотіли обидві стартувати першими. Спочатку був слабенький вітер, але потім умови набагато покращились і наблизилися до нормальної перегонної погоди. Різниця між результатами команд, яка програла і яка перемогла в обидва вихода становила менше хвилини за системою гандікап».

Сергій Пічугін, капітан яхти: «Журналісти мене вразили: дисциплінировані, зібрані. Серйозно віднеслися до справи, чітко працювали, кожен робив свою справу, за рахунок чого команда працювала як годинник. Працювати з ними мені було просто – треба ясно сказати кожному що робити і все».

Володимир Горячев (Тоніс) ділиться враженнями: «Спочатку не було вітру, і ми дуже засмутилися, але потім вітер піднявся і стало просто шикарно. Ми піймали вітер на свою хвилю. В нас був дуже хороший капітан, все так дохідливо пояснив, показав. Проблем особливих не було, я тягнув грот, перескакув з борту на борт. Виграли за рахунок командного духу».

Також журналісти мали змогу пройти текст-драйв яхт типу катамаран під наглядом майстру спорта, багаторазового чемпіона України і Кубку Вадима Гетьмана Олександра Казнадія. А також зробити зйомки і знімкі на яхтах супроводження.

Під час фуршету мас-медіа мали змогу поспілкуватися з почесними гостями Журналістської Регати: музикантом, ініціатором блюзового фестивалю Sailing Blues Володимиром Соляником та яхтсменом з 59-річним досвідом вітрильництва, заслуженим тренером України та почесним головою Вітрильної Федерації України Сергієм Машовцем.


Повний склад команд:

Команда 1 (яхта «Фієста» капітан Юрій Костюченко)

Ірина Волкова (Новий канал)

Тарас Корніюк (ІСТV)

Ольга Субботіна (Единственная)

Дмитро Ключко (НТН)

Ярослав Бондаренко (НТН)

Ольга Левадна (оргомітет)

Команда 2 (яхта «Влада», капітан Сергій Пічугін) – 2 місце.

Юлія Трипольська (Обзор)

Володимир Харльонок (Обзор)

Володимир Горячев (Тоніс)

Віталій Малік (канал Київ)

Дмитро Поворознюк (канал Київ)

Команда 3 (яхта «Фієста» капітан Юрій Костюченко)

Віталіна Злотнікова (Gallery)

Денис Гафаров (Gallery)

Ольга Самар (канал Спорт-1)

Даріна Конопльова (Б-52)

Олексій Коваленко (Б-52)

Команда 4 (яхта «Влада», капітан Сергій Пічугін) – 1 місце

Володимир Бойко (канал Новин 24)

Олексій Багнюк (Бізнес)

Юлія Абакумова (Бізнес)

Андрій Лобанов (Шкіпер)

Ірина Хвостікова (Болельщик)

Юлія Протішевська (Болельщик)

Анна Шевченко (канал 1+1)

Восьмий сезон «Кубку Вадима Гетьмана на призи HARES group» відбудеться з 23 по 28 травня 2007 року на Київському водосховищі. Повноважні організатори змагань - Вітрильницька Академія у співпраці з Вітрильною Федерацією України та Асоціацією класу Topcat за підтримки Офшорного Перегонового Конгресу (ORC).

У рамках проведення «Кубку Вадима Гетьмана на призи Hares Group 2007» буде представлено новий проект – блюзовий фестиваль „Sailing Blues”, що розпочинатиметься у вечірні години після завершення спортивних заходів і триватиме до опівночі.

Генеральний спонсор Регати – HARES Group. Спонсорами виступають ISFP, Укрсоцбанк, УкрЕксімБанк, MoneyGram, Sampo Банк, Enran Akros, Автозазбанк.

PR-группа Kwendi

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8720
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду