У Багдаді вбито двох співробітників телеканалу ABC News

18 Травня 2007
1701
18 Травня 2007
16:01

У Багдаді вбито двох співробітників телеканалу ABC News

1701
У Багдаді вбито двох співробітників телеканалу ABC News

В Іраку загинули двоє співробітників американської телекомпанії ABC.

Про це повідомляється на сайті телекомпанії ABC з посиланням на президента корпорації Девіда Уестіна.

У результаті нападу невідомих загинули оператор 33-річний Аля Ульдін Азіз і звукооператор 26-річний Саїф Лаїт Юсуф, сказано в заяві компанії. Вони поверталися додому з роботи, коли їх машину на двох автомобілях заблокували невідомі бойовики і зажадали вийти. Всю ніч чоловіки вважалися зниклими безвісти, і лише вранці про їхню смерть було оголошено офіційно.

"Вони насправді були нашими вухами і очима в Іраку. Там багато місць, де іноземцям з`являтися небезпечно, але у нас була хоробра знімальна група. Тепер вони померли, а ми без них осліпнули", - заявило керівництво телекомпанії.

У оператора А.Азіза залишилася сім`я: дружина, мати і дві доньки. У С.Юсуфа залишилася наречена, мати, а також брати і сестри.

Журналісти і співробітники ЗМІ в Іраку часто піддаються нападам. За даними Комітету із захисту журналістів, за більш ніж чотири роки війни в Іраку загинули 102 журналісти і 39 співробітників ЗМІ, взято в заручники 48 журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1701
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду