Заступник міністра юстиції розповіла Спеціальному доповідачу Ради ООН, що факт існування «темників» не був підтверджений

16 Травня 2007
17015
16 Травня 2007
17:17

Заступник міністра юстиції розповіла Спеціальному доповідачу Ради ООН, що факт існування «темників» не був підтверджений

17015
Заступник міністра юстиції розповіла Спеціальному доповідачу Ради ООН, що факт існування «темників» не був підтверджений

 

Рада Організації Об’єднаних Націй (ООН) з прав людини готує звіт щодо ситуації в Україні з правом на свободу поглядів та їх вільне висловлення, повідомляє «РБК-Україна». Про це йшлося у ході зустрічі Спеціального доповідача Ради ООН з прав людини Амбеї Лігабо з заступником міністра юстиції України Валерією Лутковською, яка відбулася сьогодні.

 

У ході зустрічі Валерія Лутковська спростувала інформацію щодо розповсюдження на сьогодні в українських засобах масової інформації так званих «темників». За її словами, подібні факти мали місце лише протягом 2004 року, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

 

Заступник міністра юстиції зазначила, що офіційно факт існування «темників» ніколи не був підтверджений, а жоден редактор вітчизняного ЗМІ так офіційно і не пояснив, звідки такі «темники» надходять. Не зафіксовано також жодного судового позову щодо нав’язування редакціям вказівок, що і як писати, при тому, що законодавство надає журналістам право оскаржувати такі вказівки та не підкорятися їм.

 

Валерія Лутковська також назвала застарілою інформацію щодо непомірних штрафних санкцій, що начебто накладаються судами на українських журналістів, і підтвердила, що така ситуація мала місце на початку 2000-х років.

 

Раду ООН з прав людини була заснована 3 квітня 2006 р. і складається з 47 країн – членів ООН. Україну обрано до складу Ради ООН з прав людини у травні 2006 р.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17015
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду