Ігор Курус: Верховна Рада нелегітимна, тому її рішення не варто коментувати

16 Травня 2007
15899
16 Травня 2007
16:23

Ігор Курус: Верховна Рада нелегітимна, тому її рішення не варто коментувати

15899
Ігор Курус: Верховна Рада нелегітимна, тому її рішення не варто коментувати

Заступник голови Національної ради у справах телебачення і радіомовлення Ігор Курус заявляє, що Нацрада працює в нормальному режимі.

 

Як повідомляє «Главред», коментуючи ухвалення Верховною Радою в першому читанні проекту закону про внесення змін і доповнень в Закон «Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення», Ігор Курус сказав: «Предмету для коментаря немає, оскільки Верховна Рада нелегітимна».

 

Він повідомив видання, що Нацрада у справах телерадіомовлення працює в нормальному режимі і вчора на своєму засіданні прийняла рішення про участь Нацради в підготовці і проведенні позачергових виборів народних депутатів. Згідно з цим рішенням, була створена робоча група з 8 чоловік - як членів Нацради, так і фахівців апарату Нацради, яка здійснюватиме контроль над виконанням виборчого законодавства телерадіокомпаніями України.

 

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 травня, Верховна Рада України в першому читанні прийняла законопроект про порядок припинення повноважень членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Проектом Закону „Про внесення змін і доповнень до Закону України „Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, зокрема, пропонується визначити, що повноваження члена Нацради можуть бути достроково припинені також у разі висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення Верховною Радою України та/або Президентом України за підсумками розгляду її звіту. При цьому, рішення про дострокове припинення повноважень членів Нацради ухвалюється Верховною Радою України щодо призначених нею членів Національної ради та/або Президентом України щодо призначених ним членів Національної ради.

 

Згідно з законопроектом, повноваження членів Нацради, призначених Верховною Радою України, припиняються з моменту прийняття постанови Верховної Ради України про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за підсумками розгляду її звіту. Повноваження членів Нацради, призначених Президентом України, припиняються з моменту набуття чинності Указом Президента про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за підсумками розгляду її звіту.


Тим часом, заступник голови Національної ради Юрій Плаксюк у коментарях «ТК»   назвав звільнення чотирьох членів Нацради неможливим. 
 

УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15899
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду