ДПС: Мельниченка у Борисполі не затримували, а лише «поглиблено оглядали»

16 Травня 2007
1826
16 Травня 2007
10:54

ДПС: Мельниченка у Борисполі не затримували, а лише «поглиблено оглядали»

1826
ДПС: Мельниченка у Борисполі не затримували, а лише «поглиблено оглядали»

Державна прикордонна служба України спростовує заяву адвоката колишнього майора Державної служби охорони Миколи Мельниченка Павла Сичова про затримання його підзахисного у міжнародному аеропорту “Бориспіль”.

Про це йдеться у заяві відділу з питань взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю Держприкордонслужби, переданій УНІАН.

12 травня 2007 р. в аеропорту „Бориспіль” на виконання доручення Служби безпеки України від 21 березня 2007 р. посадовими особами Державної прикордонної служби проводився поглиблений огляд паспортного документу громадянина М.Мельниченка, який тривав не більше 5-ти хвилин. Офіційних заяв та скарг на неправомірні дії прикордонників не було, повідомляє Держприкордонслужба.

Також у відомстві наголосили, що відповідно до чинного законодавства Держприкордонслужба України постійно виконує доручення правоохоронних органів, які певною мірою обмежують права та свободи громадян.

Що стосується дій прикордонних контролерів, то вони зобов’язані проводити поглиблений огляд громадян, транспортних засобів та вантажів при отриманні відповідної оперативної інформації або в разі виникнення підозри, зазначили у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, що 15 травня адвокат екс-майора Держслужби охорони М.Мельниченка П.Сичов заявив, що його клієнта в аеропорту “Бориспіль” намагалися затримати прикордонники.

“В аеропорту «Бориспіль» співробітники Державної прикордонної служби України за наказом керівництва здійснили спробу затримати Миколу Мельниченка під час перетину українського кордону. Згідно з даним наказом, Мельниченко мав бути затриманий та обшуканий”, - зокрема йшлося у повідомленні.

Водночас повідомлялося, що завдяки рішучим діям офіцерів СБУ, які фізично охороняють М.Мельниченка, затримання не відбулося і він відбув до сім’ї в США.

У повідомленні також зазначалося, що з приводу інциденту М.Мельниченко заявив, що по прильоті в Україну 21 травня звернеться в Генеральну прокуратуру України та до Президента України з вимогою розслідувати дане грубе порушення своїх прав та дати правову та політичну оцінку діям керівника Державної прикордонної служби.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1826
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду