Цьогорічним лауреатом премії імені Сашка Кривенка став головний редактор «Фокусу» Вахтанг Кіпіані

15 Травня 2007
14538
15 Травня 2007
14:53

Цьогорічним лауреатом премії імені Сашка Кривенка став головний редактор «Фокусу» Вахтанг Кіпіані

14538
Цьогорічним лауреатом премії імені Сашка Кривенка став головний редактор «Фокусу» Вахтанг Кіпіані

Учора ввечері у Львові, в Українському католицькому університеті відбулося вручення премії у галузі журналістики – «За поступ у журналістиці». Цю престижну, хоча і ніде незареєстровану премію, вручають уже четвертий рік поспіль, відтоді, відколи у травні 2003-го не стало журналіста, засновника газет «Поступ» і «Post-Поступ», журналу «ПіК» та «Громадського радіо» Олександра Кривенка.

Під час учорашнього вручення премії було прочитано традиційну Лекцію свободи. Цього разу її прочитав відомий тележурналіст Савік Шустер. Головною темою його лекції стала нестабільність – нестабільність у світі, Європі, сусідніх до України державах та самій Україні. Також телеведучий спробував порозмірковувати на тему свободи-несвободи, висловив занепокоєння політичною ситуацією в Україні. а також відповів на запитання присутніх на урочистості колег.

Цьогорічний же лауреат кривенківської премії, головний редактор журналу «Фокус» Вахтанг Кіпіані. За словами самого Кіпіані, на його становлення як журналіста вплинула особистість засновника «Громадського радіо» та «Post-Поступу».

Премію Кіпіані вручив міський голова Львова Андрій Садовий. Журналіст, своєю чергою, приготував подарунок і для мера – свій збірник «темників», котрі, як сказав редактор «Фокусу», кілька років «ґвалтували українську журналістику». Нагадаємо, у попередні роки премію імені Сашка Кривенка одержували Сергій Рахманін («Дзеркало тижня»), Володимир Ар’єв («Закрита зона») та Сергій Лещенко («Українська правда»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду