Ірина Кузнєцова: Соціальна відповідальність медіа залежить від власників ЗМІ

11 Травня 2007
2937
11 Травня 2007
17:27

Ірина Кузнєцова: Соціальна відповідальність медіа залежить від власників ЗМІ

2937
Ірина Кузнєцова: Соціальна відповідальність медіа залежить від власників ЗМІ

11 травня на круглому столі газети «Хрещатик» рекламісти, спеціалісти у зв’язках із громадськістю та журналісти дискутували на тему «Соціальна відповідальність бізнесу».

 

Андрій Ротовський, голова центру зв’язків із громадськістю форуму соціально відповідального бізнесу, розказував про необхідність формування ефективних механізмів діалогу між бізнесом та суспільством та європейські стандарти соціально відповідального бізнесу. Руслан Скиба, керівник відділу зв’язків із громадськістю компанії «Київставр», наголосив на тому, що в багатьох компаніях є окрема стаття бюджету, де кошти виділяються на благодійність та соціальні акції, участь у яких є вигідною для самих бізнесменів.

 

З-поміж іншого обговорювались питання ефективності проведення соціальних акцій та їх висвітлення у пресі.

 

Юлія Шиліна, заступник генерального директора SPN Ogilvy PR, українського представництва міжнародної рекламної мережі Ogilvy, наголосила на тому, що ЗМІ мають допомагати бізнесу ставати соціально відповідальним. Зокрема, це має проявлятися через бажання висвітлювати благодійні акції, які влаштовують компанії.

 

Ірина Кузнєцова, голова правління Всеукраїнської рекламної коаліції, в коментарях «ТК» розказала про рівень та специфіку соціальної відповідальності українського медіабізнесу.

 

«Загалом цей рівень є доволі низьким, але є й позитивні приклади. Адже, коли ми говоримо про рівень соціальної відповідальності медіабізнесу, то ми все одно підіймаємо питання рівня соціальної відповідальності бізнесу. Тільки одні в якості продукту роблять труби і пральні порошки, а інші в якості продукту дають те чи інше видання або якийсь телеканал», – зазначає Ірина Кузнєцова. Тому, за її словами, рівень відповідальності медіа залежить від рівня відповідальності власників та менеджерів каналів: «Хороший приклад соціальної відповідальності – англомовний аналітичний довідник “Експерт Ukraine”, який видається в Україні, а розповсюджується на зовнішній аудиторії. Це бізнес-проект, але його ціллю є представлення України на міжнародних ринках. На мою думку, це дуже хороший проект, це те, що робить бізнес, аби його країну сприймали якщо не краще, то принаймні адекватно до реалій сьогодення».

 

Також Ірина Кузнєцова наголосила на тому, що телебачення розвивається за законами ринку і транслює доволі мало соціальних проектів.

 

На запитання «ТК» щодо ролі суспільного телебачення в покращенні цих процесів, вона відповіла: «Суспільне мовлення – це дуже потрібна річ, але воно може з’явитися лише тоді, коли рівень розвитку ринку та добробут людей буде достатньо високим. Чим більш заможні люди, тим охочіше вони вдаються до благодійних акцій та соціальних проектів. Тому що суспільне мовлення має фінансуватися з коштів населення або якось фіксуватися державою. На сьогодні, я думаю, такої можливості немає. Тому якщо з’являться люди, готові спонсорувати телебачення, – ми знову повернемося до того, що на цьому телебаченні будуть теми, цікаві для тих, хто дає гроші. Суспільне мовлення потрібне і воно з’явиться, але не зараз. Зараз інша ситуація».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2937
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду