18-27 травня 2007 року у Києві - виставка проектів фіналістів першого міжнародного конкурсу візуальних мистецтв «ЕЙДОС-2006/07»

16 Травня 2007
6371
16 Травня 2007
16:54

18-27 травня 2007 року у Києві - виставка проектів фіналістів першого міжнародного конкурсу візуальних мистецтв «ЕЙДОС-2006/07»

6371
18-27 травня 2007 року у Києві - виставка проектів фіналістів першого міжнародного конкурсу візуальних мистецтв «ЕЙДОС-2006/07»

18-27 травня 2007 року Міжнародний благодійний фонд „ЕЙДОС” і Культурно-мистецький та музейний комплекс „Мистецький арсенал” презентують виставку проектів-фіналістів першого Міжнародного відкритого конкурсу візуальних мистецтв для молодих митців „ЕЙДОС - 2006/07”. 21 проект із 4 країн світу, вибраний із-поміж 143 претендентів, упродовж 10 днів буде представлений у Старому Арсеналі.

Цей захід стане кульмінацією Міжнародного конкурсу візуальних мистецтв «ЕЙДОС-2006/07», присвяченого темі створення Музею сучасного мистецтва в Україні. Конкурс зініційований і проведений Фондом «Ейдос» за підтримки Міністерства культури та туризму України, Київської міської державної адміністрації, представництва Європейської комісії в Україні, посольств Німеччини, Франції та Італії.

На відкриття запрошені Глава Представництва Європейської Комісії в Україні пан Ієн Боуг, Міністр культури і туризму України пан Юрій Богуцький, голови дипломатичних місій, представники національних і міжнародних бізнес структур, артисти та відомі публічні персони.

18 травня відбудеться урочисте відкриття виставки робіт фіналістів, над реалізацією яких учасники працювали останні чотири місяця. Виставка буде проходити до 27 травня в Культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал». Ще кілька років Комплекс перебуватиме в стані реконструкції та будівництва, однак вже сьогодні «Мистецький Арсенал» починає діяти в іншому форматі. Дотепер «закрита зона» в історичному центрі Києва відкривається для мистецького експерименту, пошуку та творчості.

У рамках фіналу реалізовуватиметься досить насичена програма спеціальних подій: низка майстер-класів українських та іноземних фахівців в сфері актуального мистецтва, презентації, театральні перформанси молодих митців, музичні акції – «Від джазу до року».

25 травня відбудеться церемонія нагородження переможців конкурсу, де з 21 проекта-фіналіста журі визначить та оголосить 7 переможців, які отримають призи в розмірі 2000 доларів США.

Два фіналісти дістануть спеціальні призи від Посольства Німеччини – подорож на 12-й ART FORUM BERLIN-2007, та від посольства Франції в Україні – подорож на Міжнародний ярмарок актуального мистецтва FIAC-2007. Італійський інститут культури в Україні нагороджує одного з фіналістів участю в програмі "Unidee in Residence International Program" Фундації «Пістолетто - Чіттадельарте».

Конкурс „ЕЙДОС -2006/07” – це провокація ідей і концепцій, акумулювання креативних гіпотез побудови Музею, придатних до практичного втілення. Проекти-фіналісти конкурсу – це практичні інтерпретації ідеї Музею сучасного мистецтва, співзвучні актуальним тенденціям світового культурного середовища.

Відкриття виставки – 18 травня, п’ятниця, о 19:00, як складова заходів святкування Днів Європи в Києві.

Прес-тур виставкою – 18 травня, п’ятниця, о 17:00.

За додатковою інформацією прохання звертатись до

Антона Потєхи, МБФ "Ейдос" (тел. 278 33 36, моб, 8 097 107 55 19, e-mail:poteha@eidosfund.org)

Катерини Ботанової, ДП "Мистецький арсенал" (тел. 254 50 01, моб. 8 067 536 68 64, e-mail: press@dpma.com.ua)

Виставка відкрита від 19 до 27 травня 2007 року, щодня з 10:00 до 19:00.

КММК "Мистецький арсенал", вул. Січневого повстання 28-30.

Спеціальні події в рамках проведення виставки фіналістів

18.05 - 27.05.07

18 травня

Відкриття виставки робіт фіналістів Міжнародного конкурсу візуальних мистецтв «ЕЙДОС 2006/07». Музей сучасного мситецтва - лабораторія, імпровізація. Є шанс долучитись до театрального перформансу та феєричної інсталяції «БІЛИЙ БОСХ» у виконанні гурту-етно-хаос «ДахаБраха» та акторів ЦСМ «ДАХ».

19 травня

Презентація художньої майстерні – лабораторії «Open Place», молодих художників з Данії, Словакії, США та України.

Презентація аудіовізуального проекту «Схід».Олександр Кохановський та гурт «Фонтан» в психоделічній мелодрамі Маши Кузнєцової «ПОЗБУДЬСЯ СВОЄЇ БАБУСІ!» (живий звук).

20 травня

Майстер-клас відомого українського дизайнера Юрія Ринтовта.

«2 ГОДИНИ АКТУАЛЬНОЇ ЛІТЕРАТУРИ»: Акція молодих представників Укрсучліт/а. Поети: Лала Багірова, Олег Коцарев, Сашко Ушкалов, Катріна Хаддад + Поетично-музичний перформанс / театр "Homo Ludens", Олександр Дворниченко (альт).

Сольний концерт Сергія Бабкіна.

21 травня

Круглий стіл «Концепція музею сучасного мистецтва».

Майстер - клас Андерса Креугера, куратора і письменника, співдиректора Ланд Констхола, наукового дослідника Мальме Арт-Академії (Швеція).

24 травня

Майстер-клас мистецтвознавця Крістіані Боттіджеллі (Італія

25 травня

Майстер-клас професора Університету кіно та телебачення Конрад-Вольф (Потсдам) Закі Омар. Новітні тренди в європейському відео-арті.

Церемонія нагородження переможців Міжнародного конкурсу візуальних мистецтв «ЕЙДОС 2006/07».Також в програмі: вечір джазу: джаз-гітарист Жан-П’єр Фрьолі (Німеччина) та відомого джазиста Юрія Кузнєцова (Одеса).

26 травня

Майстер-клас Ути Кільтер. Теорія та практика перформансу та відео-арту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6371
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду