Два роки тому вперше вийшло в ефір «Молоде радіо»

5 Травня 2007
13589
5 Травня 2007
17:24

Два роки тому вперше вийшло в ефір «Молоде радіо»

13589
Два роки тому вперше вийшло в ефір «Молоде радіо»

 

«Молоде радіо» святкує 2-річчя з дня виходу в ефір. Це перша радіостанція у Києві, яка виникла з громадської ініціативи. Її створили студенти та випускники Києво-Могилянської Академії, де розташоване й саме радіо. Протягом року радіо виходило в ефір на нижній ФМ-частоті як спільний проект Могилянки та радіо «Люкс». «Молоде радіо» стало першим радіо столиці, яке запропонувало слухачу 100% української музики у цілодобовому ефірі.

 

Останній рік Хвиля української музики «Молоде радіо» мовить лише в інтернеті. Перетворення на онлайн-радіостанцію було вимушеним кроком, однак мало й свої переваги – розширило географію слухачів радіо, а також зробило його більш інтерактивним.

 

За 2 роки діяльності радіо команда радіостанції реалізувала близько десятка проектів, створила півтора десятки концепцій тематичних програм різної тематики. У лютому 2007-го «Молоде радіо» презентувало свою концепцію громадського мовлення, інформаційні програми та прямі ефіри в рамках цієї концепції. Серед них - щоденна інформаційна програма «Хроніка дня», ток-шоу у прямому інтернет-ефірі «Політична реформа: що відбувається?», спільна з німецьким RadiJoJo програма «Історія, яку ми живемо» та перший в Україні тижневий огляд інтернет-щоденників –  «Блоґерський тиждень».

 

«Молоде» стало першим радіо, яке привнесло в інтернет формат та якість ефірного радіомовлення, разом з тим використовуючи новітні технології: подкастінґ, блоґи, зв’язок зі слухачами за допомогою Skype та icq. У подальших планах «Молодого» – запуск нових проектів, створення власної кореспондентської мережі в Україні та закордоном, спільні проекти з ефірними та інтернет-радіостанціями України, а також україномовними радіостанціями світу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13589
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду