НСНУ привітала журналістів з днем свободи преси

3 Травня 2007
14704
3 Травня 2007
17:51

НСНУ привітала журналістів з днем свободи преси

14704
НСНУ привітала журналістів з днем свободи преси

Прес-служба партії «Наша Україна» розповсюдила привітання зі Всесвітнім днем свободи преси.

«Ми переконані, що після демократичного Майдану 2004-го року становище свободи преси та свободи слова в Україні якісно покращилися, але не досягли того високо рівня, який притаманний європейським суспільствам. Ми висловлюємо подяку тим українським журналістам і медіа-працівникам, які відіграли важливу роль у консолідації демократії в Україні, утвердженні незалежності редакторської політики від політичних та приватних інтересів власників ЗМІ» - говориться у зверненні.

Водночас у повідомленні наголошуєтья, що такі позитивні тенденції свободи преси та слова аж ніяк не відображають реальне становище українських журналістів і ЗМІ. Професія українського журналіста й надалі залишається такою, що потребує належного рівня безпеки та державного захисту. Саме цим зумовлене звернення ООН до уряду та інститутів державної влади України, в якому відзначені певні успіхи і водночас окреслені актуальні проблеми, що обмежують свободу преси та слова в нашій країні.

Серед перешкод свободи преси та слова НСНУ називає використання владою адміністративного впливу, втручання у редакторську політику, політичний патронаж ЗМІ, недостатній доступ до інформації, недостатні умови для незалежної журналістики.

«Наша Україна» висловлює сподівання, що «виконавча влада зробить все необхідне задля утвердження гідних умов розвитку свободи преси та свободи слова в Україні», і впевненість в тому, що «сумні взірці нав’язливої, зверхньої, непартнерської співпраці влади та представників деяких провладних політичних сил із українськими журналістами та ЗМІ повинні назавжди відійти в минуле».

Нагадаємо, що 28 квітня Президент Віктор Ющенко звернувся до Кабінету Міністрів з проханням розширити державну підтримку засобів масової інформації. Йшлося передусім про видання для дітей та юнацтва, спеціалізовані публікації, що видаються науковими установами та навчальними закладами не нижче ІІІ рівня акредитації, а також ЗМІ, які цілеспрямовано сприяють розвитку мов та культур національних меншин України. Також глава держави попросив Уряд підготувати пропозиції для вдосконалення законодавства в частині розширення державної підтримки ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14704
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду