У Росії почали видавати місцеву версію музичного журналу Billboard

19 Квітня 2007
11433
19 Квітня 2007
15:39

У Росії почали видавати місцеву версію музичного журналу Billboard

11433
У Росії почали видавати місцеву версію музичного журналу Billboard

У Росії надійшов у продаж всесвітньо відомий американський музичний журнал Billboard російською мовою. Журнал надійшов у вільний продаж тільки в двох містах – Москві та Санкт-Петербурзі. В інших регіонах Росії Billboard буде поширюватися за передплатою.

«Ми вирішили робити цей журнал, тому що, як здається нам і нашим американським партнерам, російська музична індустрія дозріла до серйозної розмови по душам про те, хто є хто в музиці», – сказав головний редактор російського Billboard Валерій Постернак.

 

«Не секрет, що існує безліч музичних організацій у Росії, які лобіюють свої інтереси, але усі вони хочуть бачити якусь третю сторону, де кожний має право голосу і де можна побачити загальний аналіз музичного ринку», – додав він.

 

Конкуренції Постернак не боїться. Як він стверджує, «зараз на російському ринку немає видання, які б займалося музичною індустрією і було б нам конкурентом. Ні в Росії, ні в Америці Rolling Stone та Billboard ніколи не конкурували, тому що ми займаємо різні ніші».

 

За словами головного редактора російськомовного Billboard, журнал «буде містити аналітику, огляди й інтерв’ю» і запропонує російським читачам «об’єктивне, незалежне висвітлення того, що відбувається в музичній індустрії, із застосуванням досвіду наших американських колег».

 

У загальній структурі російського Billboard власні редакційні матеріали складають приблизно 60%, перекладні – 40%. Обсяг  журналу – 128 сторінок, на яких буде вміщатися 14 постійних рубрик: Upfront, Q&A, New&Hot, Headline, Faces, On the Road, On the Radio, TV, Vynil, Забуті шедеври, Огляди, Charts, Анонси, Backbeat.

 

Тираж російського Billboard становитиме 25 тисяч екземплярів, а його орієнтовна ринкова ціна – від 120 до 140 рублів. На відміну від закордонного аналогу, видання буде виходити щомісяця, а не раз на тиждень.

 

Ліцензію на випуск журналу придбав видавничий дім C-Media, який був заснований у 2006 році і спеціалізується на журналах про музику, шоу-бізнес, кіно, фото-, аудіо- та відеотехніку. Серед його проектів, зокрема, глянцевий журнал про технічні новинки iVan.

 

Журнал Billboard (тоді ще Billboard Advertising) був заснований у 1894 році і являв собою щомісячний збірник рекламних оголошень. Однак уже за кілька років видання стало приділяти пильну увагу подіям у світі шоу-бізнесу.

 

У 1936 році читачам була представлена рубрика Chart Line, де перелічувалися пісні, які найбільше лунали в ефірі за даними трьох найвідоміших на той період радіостанцій США, а в 1940 році стали публікуватися переліки платівок, які найбільше продавалися. Винятково про події у світі музичного та радіобізнесу Billboard став писати з 1951 року.

 

Дані таблиць популярності Billboard вважаються найавторитетнішими: саме за ними оцінюють значимість виконавця професіонали та меломани усього світу.

 

Церемонія вручення премії The Billboard Music Awards є однією з центральних подій світового музичного бізнесу

 

Кореспондент.Net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11433
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду