Авторську програму нардепа-БЮТівця Сергія Потімкова закрили

19 Квітня 2007
5847
19 Квітня 2007
13:08

Авторську програму нардепа-БЮТівця Сергія Потімкова закрили

5847
Авторську програму нардепа-БЮТівця Сергія Потімкова закрили

Авторську програму Сергія Потімкова, народного депутата, члена фракції Блоку Юлії Тимошенко,  закрито. Про це повідомив 18 квітня, під час виступу на конференції «ЗМІ і влада – регіональний вимір» сам депутат-журналіст.

 

Сергій Потімков повідомив «ТК», що два тижні тому харківський комерційний телеканал АТВК в односторонньому порядку розірвав угоду з ТОВ «Борея», продюсером якого до обрання у Верховну Раду був депутат. Таким чином, в ефір перестали виходити дві авторські програми Сергія Потімкова – «Комендантська година» і «ЖКХ» («Журналістський клуб Харкова»).

 

«Це відбувається вже не вперше, - каже Сергій Потімков. – Раніше «Борея» співпрацювала з комерційним 7 каналом, на якому кілька разів мої програми не пускали в ефір, бо комусь не подобались сюжети. Два місяці тому було підписано угоду з АТВК. Слід зазначити, що наш дебют на цьому телеканалі теж був невдалим: замість першої ж програми глядачі побачили чорний екран. За 40 хвилин – а це якраз хронометраж «Комендантської години» - технічні несправності припинились, і ефір відновився. Мені ж зрив трансляції пояснили тим, що «полетів» компютер».

 

Сергій Потімков, який увійшов до БЮТ за квотою колишньої партії «Яблуко» (Михайла Бродського) і зараз належить до внутрішньої групи у складі блоку, яка не підтримує ідею дострокових виборів, пов’язує закриття своєї програми з політикою. «Мати окрему думку зараз немодно, - каже він. – Я не згоден, що головне завоювання Майдану – свобода слова. Це неправда – на місцях журналісти цього не відчули. Насправді всі медіа Харкова контролюються представниками місцевої влади. Наприклад, на 7 каналі, який 50/50 контролюють голова ОДА Арсен Аваков та секретар міськради Геннадій Кернес, соратник мера Михайла Добкіна, зараз транслюють «убивчі» рекламні ролики. З перервою в одну хвилину можна побачити мультик, у якому людина, схожа на Авакова, розважається на столі з дівчатами, і ролик про «тарганів», схожих на Кернеса і Добкіна, що їх треба труїти. Неконтрольованих телепрограм у Харкові немає, як і в інших регіонах України». 

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5847
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду