У «Вечірці» відбудуться масові скорочення і зміниться керівник? Казбек Бектурсунов це спростовує

5 Квітня 2007
7181
5 Квітня 2007
14:35

У «Вечірці» відбудуться масові скорочення і зміниться керівник? Казбек Бектурсунов це спростовує

7181
 У «Вечірці» відбудуться масові скорочення і зміниться керівник? Казбек Бектурсунов це спростовує

Як стало відомо «Детектор медіа» з джерела у редакції, 6 квітня редакцію «Вечірнього Києва» відвідає координатор неформального київського комунального медіа-холдингу Казбек Бектурсунов, аби представити нового виконувача обовязків головного редактора. Призначений в.о. головреда «Вечірки» 1 березня Олег Арестархов, за словами джерела, не впорався із стратегічним завданням – максимально скоротити штат газети. Нагадаємо, 2 квітня 15 працівників газети отримали попередження про звільнення.


 

Казбек Бектурсунов спростував  інформацію про звільнення й запевнив, що Арестархов залишиться на своїй посаді.


 

Сам Олег Арестархов заявив «ТК», що вперше чує як про приїзд Казбека Бектурсунова, так і про те, що газета матиме нового керівника. Він також спростував інформацію про масові скорочення. За його словами, попередження про звільнення отримали «ті працівники, які хронічно не ходили на роботу (постійно були або на лікарняному, або у відпустці), а також оператори компютерного набору», а нікого з творчих працівників, які активно дописують до газети, скорочувати не збираються.

 

Тим часом, депутат Київради, секретар постійної комісії з питань культури та інформаційної політики Олександр Бригинець підтвердив, що має аналогічну інформацію щодо можливих скорочень. «Ми можемо виступити із заявою на захист колективу, - сказав пан Бригинець. - У тому, що склалася подібна проблема, винні депутати Київради, які своїм рішенням у вересні 2006 року дали Черновецькому призначити виконувачів обовязків комунальних ЗМІ. Тепер він міняє їх мало не щодня. Це дуже зручна форма контролю: виступиш проти мене – вилетиш з посади в.о. Я маю сумніви й щодо проведення конкурсу на заміщення вакантних посад, оскільки конкурсну комісію очолює Черновецький. Він же контролює в ній більшість, отже, комісія може вибрати того, на кого вкаже мер – або не вибрати взагалі нікого. Останнє влаштовує Черновецького більше, бо виконувачів обов’язків він може постійно тримати в підвішеному стані».

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7181
Читайте також
09.11.2007 17:44
Світлана Остапа
19 816
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду