Вєрку Сердючку оголосили персоною нон ґрата в російській республіці Дагестан

27 Березня 2007
8617
27 Березня 2007
15:15

Вєрку Сердючку оголосили персоною нон ґрата в російській республіці Дагестан

8617
Вєрку Сердючку оголосили персоною нон ґрата в російській республіці Дагестан

 

Відомі російські й українські виконавці, серед яких Вєрка Сердючка, названі людьми, яким небажаний в'їзд до республіки Дагестан.

 

Відповідний список зірок російської й української естради оголосили імами Махачкали, повідомляє РІА Дагестан.

 

До списку, крім Сердючки, увійшли: Борис Моїсєєв, Сергій Пєнкін, Шура, Валерій Леонтьєв, Філіп Кіркоров, Сергій Звєрєв, Жанна Фріске, "ВІАГра", "Рефлекс", "Блєстящіє", "Корозія металу", "Нові російські бабки", "Міннет", "Гості з майбутнього" та інші.

 

Голова Ради імамів Махачкали, імам центральної мечеті Махачкали Магомед-Расул Саадуєв, коментуючи цей список, сказав, що "Дагестан – земля давніх і глибоких мусульманських традицій".

 

За його словами, "дагестанці втомилися від шоу без смаку, порожніх юморин і безстатевих істот, які наводнили російську естраду".

 

У зв'язку з цим рада імамів республіки попросила деяких артистів і виконавців, за словами Магомед-Расула Саадуєва, "серйозно подумати перед тим, як включати до свого гастрольного графіку Махачкалу".

 

 

Виступи і репертуар цих артистів голова ради імамів Махачкали назвав провокаційними, відзначивши, що дагестанці в основній своїй масі сприймають їх не як творчість, а як виклик своїм цінностям, "а часом навіть і як особисту образу, як приниження честі і гідності мусульманина і горця".

 

"Останнє, насамперед, належить до тих, хто оспівує "голубую луну" одностатевої любові", - йдеться у повідомленні.


За словами Магомед-Расула Саадуєва, список, складений імамами, далеко не повний.

 

Імена інших представників сучасної російської естради, яких можна було б внести до нього, не називаються, оскільки перелік вийшов би дуже довгим.

 

"Але поява всіх тих, хто так чи інакше оспівує "вільну любов", пияцтво і наркоманію, вважаємо в Дагестані вкрай небажаним", - йдеться у повідомленні.

 

Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8617
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду