Юрій Богуцький: Телеканал «Культура» «переселяється» на НТКУ

22 Березня 2007
15846
22 Березня 2007
18:20

Юрій Богуцький: Телеканал «Культура» «переселяється» на НТКУ

15846
Юрій Богуцький: Телеканал «Культура» «переселяється» на НТКУ

Як повідомив на прес-конференції в РІА «Новості» (Київ) міністр культури і туризму України Юрій Богуцький, на ТК «Культура», очікує реорганізація та перенесення на НТКУ. «Два чи три дні тому ми зустрічалися із головою Держкомтелерадіо Едуардом Прутніком (ТК «Культура» перебуває під юрисдикцією Держкомтелерадіо – «ТК») та його заступниками, зараз готуємо проект співпраці між нашими відомствами. Там передбачено і культурні й мистецькі проекти на Першому каналі, зокрема, реорганізація та вдосконалення діяльності ТК «Культура», а головне – перенесення його на НТКУ в зручний для глядача час», - сказав міністр, зазначивши, що йшлося не про нічні, а про денні відрізки мовлення. Коли можна очікувати цієї події, міністр не повідомив, але наголосив, що спочатку має бути  вдосконалення якості програмного наповнення каналу, а тільки потім – «перенесення на НТКУ». За словами пана Богуцького, історія ТК «Культура» є «дуже-дуже нехорошою», оскільки це історія протистояння двох відомств – міністерства «Культури» та Держкомтелерадіо, відтак досягнення домовленостей з новим керівництвом Держкомтелерадіо може стати новою віхою в розвиткові телеканалу.  

 

На запитання «ТК», яку суму передбачено на реорганізацію каналу «Культура», Юрій Богуцький відповів: «Ми зараз вивчаємо це питання», але уточнив, що йдеться про консолідацію коштів двох відомств.

 

Президент НТКУ Віталій Докаленко, до якого «ТК» звернулася по коментар щодо «переїзду» каналу «Культура», сказав, що вперше від нас чує цю інформацію. Також пан Докаленко зазначив, що мовлення Першого каналу і так є обмеженим, адже на відрізках НТКУ мовить  ТК «Ера», а тому «приймати ще якийсь телеканал було би принаймні дивно».

 

Леся Ганжа, «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду