Олександр Курдінович: На Віталія Докаленка не було ніякого тиску. Рішення про закриття «Толоки» - в межах його компетенції

17 Березня 2007
1900
17 Березня 2007
21:14

Олександр Курдінович: На Віталія Докаленка не було ніякого тиску. Рішення про закриття «Толоки» - в межах його компетенції

1900
Олександр Курдінович: На Віталія Докаленка не було ніякого тиску. Рішення про закриття «Толоки» - в межах його компетенції

Як уже повідомляла «Детектор медіа», ток-шоу «Толока» сьогодні було зняте з ефіру за розпорядженням президента НТКУ. Ведучий програми, віце-президент НТКУ Віктор Павлюк повідомив «ТК», що «Толока» закривається. Віталій Докаленко не став коментувати своє рішення і пообіцяв оприлюднити офіційну позицію згодом.

 

«ТК» звернулась по коментар до заступника голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександра Курдиновича.

 

«Рішення призупинити проект ток-шоу «Толока» – це рішення президента НТКУ Віталія Докаленка, прийняте в межах його компетенції. Він сам розподіляє фінансові бюджети програм і ухвалює рішення, бути чи не бути тому чи іншому проекту»,– сказав пан Курдинович.

 

Він підтвердив, що на каналі триває службове розслідування: «Ми намагаємося з’ясувати, що стало причиною такого рішення Віталія Докаленка. Ми не хочемо давати оцінку цій ситуації, бо це внутрішня кухня каналу, в яку ми не можемо втручатисz. За словами керівника каналу, під час ефіру «Толоки» були порушені внутрішні процедури, норми й регламенти.  Мені складно сказати, чи лише в технічних моментах справа, бо є претензії, зокрема, до ведучого програми. Якщо ми отримаємо підтвердження того, що працівники халатно поставились до виконання своїх обовязків, порушили встановлений редакційний статут, то з боку НТКУ вживатимуться відповідні заходи – аж до відсторонення ведучого від ведення програми. Але керівництво може обмежитись доганою».

 

Про факти запровадження цензури на НТКУ Олександрові Курдиновичу невідомо. «Не можна робити такі заяви, поки всі обставини цієї неприємної ситуації не зясовані остаточно. Я б застерігав від заяв про цензуру, незважаючи на те, що політики вже підхопили цю ідею», – сказав заступник голови Держтелерадіо.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1900
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду