Піар-директор НТКУ Лілія Кавецька: Проект «Толока» призупинено, щодо вчорашньої програми ведеться службове розслідування

20 Березня 2007
2078
20 Березня 2007
16:17

Піар-директор НТКУ Лілія Кавецька: Проект «Толока» призупинено, щодо вчорашньої програми ведеться службове розслідування

2078
Піар-директор НТКУ Лілія Кавецька: Проект «Толока» призупинено, щодо вчорашньої програми ведеться службове розслідування

Як уже повідомляла «Детектор медіа», ток-шоу «Толока» сьогодні було зняте з ефіру за розпорядженням президента НТКУ. Ведучий програми, віце-президент НТКУ Віктор Павлюк повідомив «ТК», що «Толока» закривається. Віталій Докаленко не став коментувати своє рішення і пообіцяв оприлюднити офіційну позицію згодом.

 

Лілія Кавецька, піар-директор НТКУ, прокоментувала «Детектор медіа» події навколо «Толоки».

 

«Перед початком нового телевізійного сезону було обговорення рівня якості програми «Толока», і ми аналізували передусім матеріали про програму, які публікували ЗМІ, й, зокрема «Детектор медіа», - каже пані Лілія. – У них ішлося про те, що ведучий недосконало володіє українською мовою, програма є упередженою, у програми низькі рейтинги. Ми звернули увагу на всі зауваження  до проекту «Толока», і ще за півроку до нинішньої події обговорювали в колективі недоліки програми і постановили, що проект має відповідати стандартам якості Першого Національного. Через недостатню якість проект призупинено».

 

За словами пані Кавецької, проект ще не закрито остаточно, і щодо працівників, задіяних у «Толоці», ведеться службове розслідування. Йдеться про «халатне ставлення працівників проекту ток-шоу «Толока» до виконання своїх службових обов’язків й зокрема про грубе порушення редакційного статуту».

 

Що ж до заяв Віктора Павлюка про цензуру на НТКУ, пані Кавецька сказала, що «людина, яка розповсюджує версію про цензурування з боку НТКУ, прикриваючи тим самим власний непрофесіоналізм, чинить некоректно».



Повний текст програми «Толока» за 19 березня, яка стала причиною конфлікту


 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2078
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду