Андрій Шевченко: «Закриття «Толоки» - це безглузде повернення в часи темників і цензури»

20 Березня 2007
1770
20 Березня 2007
14:04

Андрій Шевченко: «Закриття «Толоки» - це безглузде повернення в часи темників і цензури»

1770
Андрій Шевченко: «Закриття «Толоки» - це безглузде повернення в часи темників і цензури»

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко прокоментував закриття ток-шоу «Толока» на Першому каналі.

 

«Це безглузде повернення в часи темників і цензури. Я спілкувався з президентом НТКУ Віталієм Докаленком, і для мене його аргументи непереконливі. Він каже, що програма закрита, бо ведучий вів її непрофесійно. Коли так говорять про канал, на якому претензію до професійності можна пред‘явити абсолютній більшості програм, для мене це звучить як слабка відмазка. Тим більше, коли керівник компанії так говорить про свого заступника, Віктора Павлюка чия програма незмінно дає високий – як на НТКУ – рейтинг», - сказав Андрій Шевченко.

 

Голова Комітету трактує рішення Докаленка, як політичне, і вважає його прямо пов’язаним із тим, що у програмі 19 березня опозиція в особі Юлії Тимошенко та В’ячеслава Кириленка виглядала дуже потужно. «Я точно знаю, що цей ефір вчора шалено роздратував деяких діячів з Партії регіонів. Для мене тільки питання, хто влаштував за це виволочку Докаленкові. І чому замість того, щоб звернутися до громадськості за підтримкою, керівництво НТКУ здало редакційну незалежність державного телеканалу», - каже Андрій Шевченко. – «Журналістам Національної телекомпанії це мусить нагадати про часи, коли державне телебачення було рупором влади і коли журналісти озиралися через кожне слово в ефірі. Мені шкода, що на Національній телекомпанії більше не діють Засади редакційної політики, які у травні 2005 року були підписані командою Стецьківа з урядом Тимошенко. Той документ виключав подібні втручання влади в інформаційні програми. Для України ця історія – ще один аргумент, чому країні якнайшвидше необхідне суспільне мовлення. Тільки воно може гарантувати незалежність від тиску влади та політиків, що не цінують свободу слова».


Повний текст програми «Толока» за 19 березня, яка стала причиною конфлікту

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1770
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду