Київська студія «Фентезі» знімає 6-серійний дитячий фільм «Ти просто був»

20 Березня 2007
5293
20 Березня 2007
11:36

Київська студія «Фентезі» знімає 6-серійний дитячий фільм «Ти просто був»

5293
Київська студія «Фентезі» знімає 6-серійний дитячий фільм «Ти просто був»

На кіностудії ім. Довженка пройшли зйомки епізодів 6-серійного дитячого фільму «Ти просто був». Зйомки проводила київська студія «Фентезі». Сценарій фільму, в якому кожня серія – це окрема історія в жанрі фентезі, написан за мотивами книги «Ріадан». Один із авторів цієї книги, Володимир Талалаєв, є керівником студії.

 

Студія «Фентезі» була створена у 70-ті роки минулого сторіччя. Спочатку це був клуб любителів фантастики, з 1983 року – аматорська кіностудія, яка 1988 року одержала статус професійного об’єднання.

 

Більшість акторів, що знімаються у фільмі, – діти. Фінансування проекту повністю відсутнє, а техніку для зйомок надають спонсори. Сьогодні на допомогу підліткам прийшла кіностудія ім. Довженка і компанія Technomedia, члени Асоціації продюсерів України, які надали можливість скористатися єдиним в Україні стаціонарним хромокейним павільйоном для зйомок кількох епізодів фільму.

 

Хромокейний павільйон – це простір, повністю задрапірований зеленою тканиною (хромокеєм). Потім у готовому кадрі замість нейтрального зеленого фону на комп’ютері можна домалювати все що завгодно. 16 березня були зняті сцени польоту на драконі, роль якого виконувала звичайна тумба, накрита зеленою тканиною, і прогулянки під дощем, краплі якого розступаються перед плащем чарівника.

 

Візитною карткою київського хромокейного павільйону є висока якість світла. Завдяки найсучаснішій освітлювальній техніці ARRI, Kinoflo, Dedolight і пульту керування SMARTFADE, кіновиробники, що використовують цей павільйон, одержують розсіяне, спрямоване світло, світло, що заповнює (залежно від поставлених завдань). Площа павільону – 230 кв. м, що дозволяє здійснювати складно-постановочні зйомки з роботою каскадерів і машин.

 

«Ти просто був» – не перший фільм у жанрі фентезі, знятий у київському хромокейному павільйоні. Раніше він використовувався студією Романа Балаяна «Ілюзіон Філмз» для зйомок 8-серійного фільму «Мангуст».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5293
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду