Sunday Times: Російська журналістка просить політичного притулку на Заході

11 Березня 2007
23019
11 Березня 2007
15:42

Sunday Times: Російська журналістка просить політичного притулку на Заході

23019
Sunday Times: Російська журналістка просить політичного притулку на Заході

Російська журналістка після того, як її двічі намагалися отруїти, попросила політичного притулку в США.

Про це пише 11 березня британська недільна газета The Sunday Times. Видання не називає справжнього імені журналістки, розповідаючи про неї як про Марію Іванову.

Газета стверджує, що Іванова, яка має нагороди і є "експертом з Кавказу", піддається в Росії переслідуванням і гонінням. У жовтні 2006 року до її квартири нібито прокралися невідомі, після чого журналістка змушена була замінити замки. Завершивши цю процедуру, Іванова випила кави і вирушила спати. Прокинулася вона "від жахливого болю" – з губів та пальців жінки злізла шкіра, а тіло її набрякло. У лікарні Івановій діагностували ниркову недостатність.

У листопаді того ж року Іванова випила чай і, втративши свідомість, знову опинилася в реанімації вже із серцевою недостатністю. Журналістка не сумнівається, що її отруїли, і розповідає газеті, що постійно одержує погрози від спецслужб і живе в постійному страху.

Чому переслідують Іванову, не розкривається. Тим часом, у замітці The Sunday Times також нагадується про історію отруєння Олександра Литвиненка, у якій, як вважає газета, задіяна ФСБ, "що одержала від парламенту ліцензію на вбивства за кордоном". Також у статті зазначається, що з моменту приходу до влади Володимира Путіна у 2000 році в Росії при загадкових обставинах загинули 14 репортерів. Останнім згадується військовий кореспондент газети "Комерсант" Іван Сафронов.

За інформацією видання, росіянці вже пообіцяли надати притулок.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23019
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду