Вийде в ефір молодіжний супутниковий канал «Стар ТВ»

7 Березня 2007
10741
7 Березня 2007
17:59

Вийде в ефір молодіжний супутниковий канал «Стар ТВ»

10741
Вийде в ефір молодіжний супутниковий канал «Стар ТВ»

В Україні з’явиться новий молодіжний супутниковий канал «Стар ТВ» (ТРО «Нові комунікації»). Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила концепцію каналу і наступного тижня прийме рішення про надання ліцензії на мовлення.

Сьогодні, 7 березня, на засіданні в Нацраді було прийнято за основу проект рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТРО «Нові комунікації» (м. Київ). Про це повідомив голова Нацради Віталій Шевченко на брифінгу в Києві.

Після доопрацювання документу Нацрада планує додатково розглянути питання про надання ліцензії каналу на наступному засіданні. Відповідальний секретар Нацради Юрій Плаксюк повідомив, щор канал буде вести мовлення з 6:30 до 02:30.

Зі слів пана Шевченка, канал презентував доволі широку програмну концепцію: пізнавальні і розважальні програми з наголосом на спорт, зокрема на екстремальний. «ТРО позиціонує себе як молодіжний мовник, – сказав він. – Можна прогнозувати, що цьому мовнику буде надано ліцензію, оскільки концепція в нього доволі цікава. Скоріше за все ліцензію буде видано на 7 років».

Точного розміру ліцензійного збору на супутникове мовлення в Нараді не назвали, але пан Плаксюк зауважив, що це «десятки тисяч гривень». «Ліценція на супутникове мовлення як правило видається на 7-10 років, оскільки окупність такого проекту складає 3-4 роки. Вартість оренди платформи коштує $3-5 тис. на місяць, плюс затрати на організацію. Так що, якраз через 7 років компанія зможе вийти на прибуток», – додав пан Плаксюк.

Нагадаємо, що ліцензії на супутникове мовлення видаються Нарадою без конкурсу, оскільки це необмежений ресурс. Зараз в Україні більше п’ятдесяти супутникових мовників. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду