В українському телеефірі з’явиться пізнавально-розважальна дитяча програма

6 Березня 2007
5108
6 Березня 2007
17:09

В українському телеефірі з’явиться пізнавально-розважальна дитяча програма

5108
В українському телеефірі з’явиться пізнавально-розважальна дитяча програма

Соціальний проект повинен з’явитися в українському телевізійному ефірі з вересня. Поки що тривають переговори з правовласниками формату дитячої телевізійної програми Sesame Street – некомерційною просвітницькою організацією Sesame Workshop.

 

Одним із ініціаторів появи в Україні формату всесвітньо відомої дитячої програми виступила «Українська медійна група». «Ми працюємо над розробкою української версії «Вулиці Сезам», – повідомив «Телекритиці» Олег Валуйсков, комерційний директор кінокомпанії «Українська медійна група». – При розробці пілотної версії програми ми зіткнулися з певними труднощами, бо, як виявилося, в Україні є дефіцит інформації про дитячих україномовних поетів. Цей дитячий проект повинен бути насичений музикою, піснями, тексти яких маленькі глядачі змогли би запам’ятати з першого разу. Та потім співати їх у своїх родинах чи серед друзів. Саме тому на дитячих поетів полягає завдання створити такі легкі, веселі, бадьорі, з повчальним змістом тексти пісень, які підкреслювали б мелодійність рідної мови. Це один із важливих аспектів виховання національної свідомості. Тому ми запрошуємо до співпраці поетів, які мають натхнення створити разом із нами цей дитячий формат. Крім того, ми проведемо відповідні соціальні дослідження, адже розуміємо, що програму дивитимуться діти, які живуть в Україні».

 

«Вулиця Сезам» – це мініатюрний ляльковий театр, в якому кожна лялька навчає дітей – малювати, співати, читати тощо. Виробництво міжнародних версій «Вулиці Сезам» базується на навчальних планах, які відображають освітні й виховні теми для кожної країни. У розробці навчальних планів беруть участь місцеві фахівці в галузі освіти, які й допомагають адаптувати матеріал для дітей дошкільного віку. «Проект некомерційний, однак витратний. Адже не можна з ходу повісити бренд на дитячу програму, а на підтримку з боку держави розраховувати немає підстав. Хоча, з іншого боку, за аналогією з російським «Сезамом», це міг би бути чудовий бізнес-проект, починаючи від популярних пісень і випуском CD-дисків із пізнавально-розвиваючими іграми для дітей і закінчуючи гумористичним напрямком дитячих програм, яких взагалі немає», – коментує перспективи української «Вулиці Сезам» пан Валуйсков.


За інформацією «ТК», першим із українських загальнонаціональних каналів, з якими вела переговори «Українська медійна група», є телеканал «Інтер».
 

Довідка «ТК»

Виробництво Sesame Street в різних країнах – це унікальні проекти, створені місцевими творчими командами спільно з некомерційною просвітницькою організацією Sesame Workshop. Героїв-ляльок та їхнє середовище створюють з урахуванням культурних особливостей кожної з країн. Для прикладу, в Канаді основний акцент поставлений на мовній специфіці мультикультурної країни; в Китаї найбільше уваги приділяють естетичному вихованню дітей, їх інтересу до мистецтв. У Єгипті герої «Вулиці Сезам» вчать малят гігієни, правильного харчування; у Франції – музики; в Ізраїлі – повазі до батьків та оточення; а в Росії дітям прищеплюють навички здорового способу життя. Традиційно генеральним спонсором програм виступає компанія «Нестле».

 

До слова, дитяча розважально-пізнавальна програма «Вулиця Сезам» святкує 10-річний ювілей на каналі СТС. В гості до ляльок «Сезаму» часто приходять діти різних національностей, а також діти з особливими потребами – це сприяє появі у маленьких громадян різних соціальних навичок, а заодно допомагає малятам підготуватися до школи.

 

 

Інна Корнелюк, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5108
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду