Верховний Суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги Ігоря Коломойського (ОНОВЛЕНО)

28 Лютого 2007
6856
28 Лютого 2007
11:32

Верховний Суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги Ігоря Коломойського (ОНОВЛЕНО)

6856
 Верховний Суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги Ігоря Коломойського (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 28 лютого, Верховний Суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги Ігоря Коломойського у справі про визнання права власності на «Студію «1+1» і залишив у силі рішення Апеляційного суду міста Києва, яким було скасовано рішення Печерського районного суду щодо визнання права власності Ігоря Коломойського на 70% статутного фонду «1+1».

 

На засіданні колегії суддів ВСУ, на якому розглядалася касаційна скарга, головував суддя Андрій Гнатенко. Були присутні: співвласник «Студії «1+1» Борис Фуксман, представники, відповідно, «Інтер-Медіа» – Андрій Стельмащук і Оксана Войнаровська, Олександра Роднянського – Олег Конопольський, телекомпанії «Студія «1+1» – Юлія Шестопалова. Представників Ігоря Коломойського на засіданні не було. Утім, Верховний Суд України міг розглядати справу і без них.

 

На початку засідання суддя Андрій Гнатенко зазначив, що судом сторони не викликались. 

 

Представники «Інтер-Медіа» та Роднянського дали пояснення суду. Як уже повідомляла «ТК», Ігор Коломийський в своїй касаційній скарзі просив скасувати рішення Апеляційного суду у зв’язку з порушенням матеріального і процесуального права. Вони заперечували проти скарги Коломийського, зазначаючи, що Апеляційний суд, на їх думку, провів засідання з додержанням процедури, і без порушень, тому його рішення теж не має бути зміненим.  Представник «1+1» Юлія Шестопалова наголошувала на тому, що «справедливе рішення суду не може бути скасоване з формальних причин».

 

По завершенню судового  засідання Борис Фуксман в коментарях «ТК» зазначив: «Я безмежно щасливий, що нарешті встановилась справедливість. Це рішення є підтвердженням статей закону, і в ньому знайшла підтвердження наша правова позиція. Я не виключаю, що по іншим суміжним справам можливо буде досягнута мирова угода.  Я сподіваюсь, що після цього рішення для «Студії «1+1» настане спокійний робочий час». 

 

Представник Роднянського Олег Конопольський коментуючи рішення суду підкреслив: «Суд підтвердив ту позицію, яку ми відстоювали протягом року  в судах різних інстанцій. Тепер це рішення матиме вплив на правовідносини всієї країни».  

 

Оксана Войнаровська наголосила на тому, що рішення, на її думку, є законним і справедливим. За словами Андрія Стельмащука, тепер, за наявності рішення у основній справі, рішення у інших справах (приміром у Шевченківському суді) «стають зрозумілими самі по собі». 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6856
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду