В Україні затверджено критерії визначення порнографічної продукції

26 Лютого 2007
29458
26 Лютого 2007
12:28

В Україні затверджено критерії визначення порнографічної продукції

29458
В Україні затверджено критерії визначення порнографічної продукції

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі затвердила критерії визначення порнографічної та еротичної продукції.

Критерії відношення друкованої, аудіовізуальної, електронної, рекламної продукції, а також переданих і отриманих по комунікаційних лініях повідомлень і матеріалів до розряду порнографічної чи еротичної продукції затверджені комісією 20 лютого.

Як повідомляє прес-служба Нацкомісії з питань захисту суспільної моралі, така формалізація критеріїв стане першим кроком до оформлення їх в один законодавчий акт, який стане "надійним інструментом" у визначенні характеру вищевказаної продукції.

На думку членів комісії, це дозволить уникати "двозначності і помилок" у практиці держустанов, які регламентують цей вид діяльності, правоохоронних органів та суддів.

У ході засідання також було відзначено, що в Україні існує тенденція збільшення порушень чинного законодавства у сфері захисту суспільної моралі на ринку рекламних послуг.

У зв'язку з цим члени комісії вирішили звернутися до провідних виробників, розповсюджувачів реклами, рекламодавців з вимогою не допускати появи в рекламному просторі продукції, яка порушує етичні, гуманістичні, моральні норми і нехтує правилами пристойності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29458
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду