Робоча група обговорила проект закону «Про ТБ і РМ»

15 Лютого 2007
5334
15 Лютого 2007
21:40

Робоча група обговорила проект закону «Про ТБ і РМ»

5334
Робоча група обговорила проект закону «Про ТБ і РМ»

У парламентському Комітеті з питань свободи слова та інформації відбулося засідання робочої групи з обговорення проекту нового закону «Про телебачення і радіомовлення».

 

Оскільки на засіданні були присутні трохи більше половини членів групи, її голова, народний депутат Микола Баграєв визначив наступний формат роботи: обговорення структури проекту закону (а постатейний розгляд відклали на тиждень). Він також зазначив, що тільки шестеро з 30-ти членів робочої групи подали в Комітет свої пропозиції до проекту. Микола Баграєв просив активніше вносити пропозиції, оскільки планується вже в березні 2007 року подати цей проект закону на розгляд Верховної Ради України у першому читанні.

 

Обговорення структури документу переросло в своєрідні «парламентські слухання» про проблеми телебачення і радіомовлення в Україні. Вималювалися два великі блоки питань, які потребували включення їх у проект закону окремими розділами: кабельне та цифрове телебачення. Дискусія декілька разів знову переростала у двобій між кабельниками (яких представляли керівники декількох компаній) і Нацрадою (в особі Віктора Понеділка). Кожна зі сторін, як і раніше, залишилася стояти на своєму: кабельники впевнені в перевищенні Нацрадою повноважень, Нацрада доводить, що виконує норми закону, а в тому, що він недосконалий, вона не винна.

 

Микола Баграєв окреслив шлях, яким може рухатися робоча група, готуючи проект. По-перше, виправити всі хиби і недоречності діючого закону, по-друге, внести принципово нові розділи (статті), яких ще немає. Потрібне законодавче підґрунтя для нових технологій, які надзвичайно швидко розвиваються на ринку телекомунікацій.

 

При написанні пропозицій Микола Баграєв попросив усіх членів робочої групи не забувати, що вони патріоти України, а не тільки спеціалісти в тій чи іншій галузі.

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5334
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду