Газета «Сегодня» на має наміру вибачатися перед В.Балогою

14 Лютого 2007
14186
14 Лютого 2007
12:19

Газета «Сегодня» на має наміру вибачатися перед В.Балогою

14186
Газета «Сегодня» на має наміру вибачатися перед В.Балогою

Газета «Сегодня» має намір оскаржувати вчорашнє рішення Солом’янського райсуду Києва, який зобов`язав газету опублікувати спростування статті, в якій колишній губернатор Закарпатської області Іван Різак обвинувачував нинішнього главу Секретаріату Президента Віктора Балогу в вимаганні хабара.

Про це йдеться в сьогоднішньому номері газети «Сегодня».

«Суд чомусь не врахував, - пишуть журналісти видання, - що в даній статті була представлена і позиція самого В.Балоги. Редакція газети «Сегодня» вважає, що рішення суду суперечить законам України, а також створює реальну загрозу свободі слова в Україні»

«Ми оскаржуватимемо це рішення і зробимо все, щоб довести свою правоту, а разом з цим - і право українських ЗМІ на інформування читачів про діяльність вищих посадовців», - йдеться в статті.

Газета нагадує, що в жовтні минулого року І.Різак на прес-конференції заявив, що глава Секретаріату Президента В.Балога через посередників вимагав у нього 10 млн. дол. за закриття проти нього кримінальної справи. Цю інформацію поширили десятки ЗМІ. Газета «Сегодня» взяла коментар у самого В.Балоги. Через свого прес-секретаря він заявив, що вважає звинувачення І.Різака «примітивним і недієвим способом покращити свою репутацію».

«Сегодня», ухвалюючи рішення про публікацію прямої мови І.Різака, виходила з того, що інформація про тяжкі звинувачення на адресу В.Балоги є, безумовно, суспільно значимою. Іншими словами, редакція «Сегодня» діяла строго в рамках українського законодавства і норм журналістської етики. Нам немає за що вибачатися перед громадянином Балогою», - йдеться в статті.

Газета зазначає, що І.Різак вчора підтвердив «Сегодня», що не збирається відмовлятися від своїх слів.

Видання також зазначає, що у В.Балоги як громадянина України є право подати позов про захист честі і гідності проти І.Різака, але ніяк не проти газети, яка ніколи не стверджувала, що В.Балога вимагав хабар.

Як повідомлялося, 13 лютого Солом’янський райсуд задовольнив позов В.Балоги проти газети «Сегодня» і І.РізакА.

Суд визнав інформацію, яку із слів І.Різака газета «Сегодня» опублікувала на своїх сторінках 25 жовтня 2006 року, недостовірною і зобов`язав ЗАТ «Видавнича група «Сегодня» і І.РізакА спростувати це повідомлення не пізніше ніж через місяць з дня набуття рішенням законної сили.


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14186
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду