Колективу Першого ділового обіцяють повернути відсотки, вирахувані за низькі рейтинги

12 Лютого 2007
1819
12 Лютого 2007
15:55

Колективу Першого ділового обіцяють повернути відсотки, вирахувані за низькі рейтинги

1819
 Колективу Першого ділового обіцяють повернути відсотки, вирахувані за низькі рейтинги

Співробітникам Першого ділового мають повернути 10% заробітної плати, які раніше були вирахувані з зарплати за січень через низькі рейтинги. Про це «ТК» повідомив Андрій Деркач, редактор відділу економіки Першого ділового і голова осередку Медіа-профспілки на каналі.

 

За його словами, про це сьогодні офіційно оголосила генеральний директор телеканалу Лариса Єфремова. Вчора те саме повідомив власник каналу Ігор Шкіря під час телефонної розмови з Андрієм Деркачем.

 

«Я вчора говорив з паном Шкірею, і він запевнив мене, що рішення про штрафи буде скасоване. Сказав, що він  приїде 17 лютого і ми про це поговоримо. І закликав нас не  вдаватися до якихось різких кроків. До яких саме я не уточнював», - розказує Андрій Деркач.

 

Зараз на першому діловому проходить збір підписів під зверненням до пана Шкірі, яке було складено сьогодні на зборах колективу. «Передусім, вибачитись перед православними християнами, які були ображені вирахуванням грошей 8 січня під час державного свята Різдва Христового. По-друге, попри те,  що рішення про штрафи буде скасовано,  вимога про повернення 10% була озвучена, щоб офіційно зафіксувати нашу позицію. І основна вимога: заради недопущення подібних ситуацій у майбутньому (маються на увазі штрафи, вирахування зарплатні), вимагаємо укласти колективну трудову угоду, а також угоду про засади редакційної політики. Також вимагаємо скасувати штрафні санкції щодо Світлани Коляди, які було застосовано безпідставно», - розповів Андрій Деркач.

 

Питання щодо повернення грошей головному редактору Світлані Коляді досі лишається не вирішеним. За словами Андрія Деркача, колектив збирається запитати особисто в пана Шкірі, чи справді гроші з неї було стягнено з ідеологічних міркувань.

 

На 12.30 під заявою колективу зібрано 27 підписів. Щоб офіційно зафіксувати свою позицію, співробітники Першого ділового мають зібрати більше половини голосів від загальної суми працюючих (на каналі працює 150 людей). Голова осередку медіа-профспілки на каналі переконаний, що незабаром буде зібрано більше половини голосів: «Зараз працює лише перша зміна, поки що на каналі мало людей».

 

 Наталія Данькова, «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1819
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду