Затримано двох підозрюваних у справі про Політковську

12 Лютого 2007
3025
12 Лютого 2007
12:15

Затримано двох підозрюваних у справі про Політковську

3025
Затримано двох підозрюваних у справі про Політковську

Російська газета "Комсомольская правда" повідомила про арешт двох підозрюваних в убивстві журналістки Ганни Політковської. Російська генеральна прокуратура ці дані поки не коментує.

"КП" з посиланням на джерела, близькі до слідства, написала, що для пошуку підозрюваних було використано російські космічні війська.

"Після убивства Політковської було вивчено знімки із супутника. Ми звернули увагу на кілька підозрілих машин і людей. Наші фахівці зіставили отримані дані й у підсумку вийшли на слід передбачуваних убивць", - наводить газета слова свого джерела.

За інформацією газети, обидва затриманих - чеченці.

Генеральна прокуратура Росії не коментує цю інформацію.

"Усе, що пов’язано з розслідуванням даної кримінальної справи, на нинішньому етапі складає таємницю слідства. Ніяких коментарів у зв’язку з повідомленнями ЗМІ з цієї справи ми не даємо", - заявив у суботу представник Генпрокуратури.

Ганна Політковська була застрелена ввечері 7 жовтня 2006 року в під’їзді свого будинку на Лісовій вулиці в Москві.

Вона була відома різкою критикою дій російської влади, часто писала про масові порушення прав людини в Чечні.

Цей злочин викликав широкий резонанс у Росії і за її межами.

Генеральний прокурор Юрій Чайка "узяв під особистий контроль" хід розслідування убивства.

За даними полковника міліції Олександра Прилєпіна, наразі розглядаються 3 версії. Перша версія - помста силовиків, незадоволених публікаціями Політковської, друга - зв’язок з діяльністю чеченського прем’єр-міністра Рамзана Кадирова, а третя - вбивство, необхідне, щоб кинути тінь на нинішню російську владу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду