Фундація «Партнерство заради демократії» запрошує до участі у «Журналістських майстернях» під назвою «Вроцлав – місто успіху і символ сучасності»

7 Лютого 2007
7414
7 Лютого 2007
12:58

Фундація «Партнерство заради демократії» запрошує до участі у «Журналістських майстернях» під назвою «Вроцлав – місто успіху і символ сучасності»

7414
Фундація «Партнерство заради демократії» запрошує до участі у «Журналістських майстернях» під назвою «Вроцлав – місто успіху і символ сучасності»

Фундація «Партнерство заради демократії» запрошуємо до складання анкет для участі в чергових «Журналістських майстернях» під назвою «Вроцлав – місто успіху і символ сучасності», які відбуватимуться у Вроцлаві 28-30 березня 2007.

В комуністичній Польщі Вроцлав тіснився лише в другій п’ятірці найважливіших польських міст. Проте місто зуміло використати шанс, який дав 1989 рік, і сьогодні Вроцлав перегнав навіть Краків, і змагається зі столицею Польщі в кількості інвестицій та динамічності розвитку. Як Зауважив колишній мер Вроцлава, Богдан Здроєвскі: «Вроцлав – це невелика Америка в Польщі». Всі звідкись сюди прибули проте почали ідентифікувати себе з містом. Лише в 90-х роках з’явився локальний патріотизм і гордість за досягнення, здобуті завдяки випрацюваному спільному баченню та стратегії реалізації довготермінових пріоритетів, а також рішучості влади і жителів. Вроцлав став скарбницею інвестицій та піонером великих культурологічних проектів, а також науковим центром з сильною академічною спільнотою.

Організатори майстерень ставлять собі за мету показати причини розквіту Вроцлава. Під час чисельних зустрічей та дискусій учасники спробують спільно прослідкувати шлях, який пройшов Вроцлав за останні 18 років.

Обов'язково відбудеться розмова з мером міста Рафалем Дуткевічем, якого під час недавніх виборів обрали на чергову каденцію, а також його командою менеджерів. Програмою передбачено зустрічі з представниками вищих навчальних закладів, задіяних в проекті створення у Вроцлаві Європейського технологічного інституу та інших проектах; з інвесторами, які прийняли рішення вкласти потужні кошти на розвиток своїх підприємств у Вроцлаві, творячи нові місця праці для мешканців міста і цілої вроцлавської агломерації.

До програми також входить відвідання American Corner – американського центру, який віднедавна діє при вроцлавському Ринку, та зустріч там з професором Роєм Гінсбергом.

Учасники майстерень добиратимуться на основі конкурсу. Журналістів телебачення запрошуються разом з оператором. Зарахованих учасників буде оголошено 3 березня на сайті фундації http:demokracja.org.pl, а також повідомлені про участь електронною поштою.

Фундація покриває кошти:

- участі в програмі;

- проживання в готелі;

- харчування;

- проїзду зі Львова, в межах Польщі та повернення до Львова.

Журналіст повинен забезпечити:

доїзд до Львова;

бажання пізнавати нове та працювати!

Журналістські майстерні – це теми з життя Польщі та Європи, які представляє на осуд українських журналістів фундація. Відтак, організатори очікують, що після повернення з майстерень, представлені теми ляжуть в основу газетних публікацій, радіо та телепрограм. Матеріали, які з’являються в ЗМІ після майстерень розміщуються на сайті фундації.

Анкети необхідно подати до 23 лютого 2007 року включно на адресу iryna.kyrychenko@kredobank.com.ua. Запрошених учасників буде оголошено 2 березня.

Завантажити анкету (.doc, 260Kb)
координатор програми в Україні: Ірина Кириченко, контактний телефон 80666482171

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7414
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду