Нацрада оприлюднила звіт за 2006 рік

31 Січня 2007
15676
31 Січня 2007
18:46

Нацрада оприлюднила звіт за 2006 рік

15676
Нацрада оприлюднила звіт за 2006 рік

У розділі "Звітна інформація" веб-сайту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розміщено  Звіт цього органу за 2006 рік, а також додатки до нього. Серед них – «Перелік телерадіоорганізацій, до яких було застосовано санкції за невиконання умов чинного законодавства», «Меморандум між телекомпаніями та Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, про співпрацю, спрямовану на розбудову національного інформаційного простору», «Меморандум про співпрацю та принципи взаємодії між Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення та радіокомпаніями України», «Перелік проведених перевірок у 2006 році», «Перелік переможців конкурсних відборів».

 

     Відповідно до ст. 16 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», Національна рада щорічно готує звіт про свою діяльність, оприлюднює його до 1 лютого наступного за звітним року та невідкладно надсилає звіт Верховній Раді України і Президентові України. 

У звіті Національної ради зазначаються:

  • визначені Планом розвитку національного телерадіоінформаційного простору завдання на звітний період та підсумки їх виконання;
  • підсумки ліцензування телерадіомовлення за звітний період;
  • інформація про внесені за звітний період зміни до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору;
  • інформація про дотримання телерадіоорганізаціями ліцензійних умов та умов ліцензій, вимог законодавства щодо частки вітчизняного продукту у програмах (передачах); вимог законодавства про рекламу і спонсорування; вимог законодавства щодо участі іноземного капіталу в статутних фондах телерадіоорганізацій та вимог до установчих і статутних документів телерадіоорганізацій;
  • засновники (власники) телерадіоорганізацій, оцінка стану конкуренції та рівня монополізації телерадіоінформаційного ринку.

 

     Верховна Рада та Президент України за результатом розгляду звіту можуть висловити недовіру Національній раді. Якщо недовіру висловить і Президент України і Верховна Рада – це призведе до відставки всього складу Національної ради. Відповідно до закону про Національну раду це єдиний випадок, коли члени Нацради можуть бути достроково звільнені з ініціативи органів, що їх призначили.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15676
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду