Каналу ТЕТ виповнилося 15 років

24 Січня 2007
6586
24 Січня 2007
11:57

Каналу ТЕТ виповнилося 15 років

6586
Каналу ТЕТ виповнилося 15 років

24 січня канал ТЕТ святкує свою п’ятнадцяту річницю.

 

Канал було створено під назвою «Тет-а-Тет» у 1992 році, як один із перших в Україні приватних телеканалів. Він мовив на 30-му київському каналі. В радянські часи на цій частоті транслювалася з Москви освітня четверта програма Центрального телебачення СРСР.  У компанії були невеликі вечірні блоки: кінопоказ західних фільмів, багато програм власного виробництва. З часом сітка мовлення розширювалася, наповнювалася новим продуктом, у тому числі новинами.

 

З 2000 року почалася реалізація концепції перетворення ТЕТу на загальнонаціональний канал. У 2005 році цей процес було завершено, а у 2006 загальнонаціональний статус підтвердила Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. На сьогодні ТЕТ здійснює ефірне мовлення у понад 100 містах України, зокрема в усіх обласних центрах та містах із населенням понад 50 тис. мешканців.

 

ТЕТ повністю змінив сітку мовлення, кардинально оновив програмне наповнення і став першим в Україні суто розважальним неполітичним каналом. 24 години в ефірі ТЕТу лише розважальні програми: реаліті-шоу, форматні шоу, ток-шоу, телесеріали, багато мультфільмів і музики. За словами пресс-служби каналу, такий підхід виправдав себе. Від часу рестарту рейтингові показники ТЕТу зросли у п’ять разів. Наприклад, частка глядацької аудиторії по Україні зросла з 0,64% до 3,11% (на 385%), а в цільовій аудиторії 15 – 45 років – з 0,72% до 3,86% (436%). (Джерело: GFK-USM,  2003 – 2006 рр. Аудиторія: Всі 4+, Україна, 15 – 45, Україна.)

 

Є в ефірі каналу програми власного виробництва: перша на вітчизняному телебаченні щоденна програма в жанрі «інфортеймент» «Дивись!», інтерв’ю з зірками у проекті «Дивись, хто прийшов!» з Наталею Симоніною, щоденні бліц-інтерв’ю з молоддю, які журналісти програми «Форум» беруть просто на вулицях українських міст, музично-розважальний проект «Семеро VJ», який виходить в ефірі щоночі й, у свою чергу, складається з кількох самостійних блоків – новин зі світу розваг, хіт-параду, спортивних новин. Цього року ТЕТ планує створити нові власні продукти.

 

До власного 15-річчя ТЕТ запропонує глядачам прем’єру двох нових реаліті-шоу – «Голі стіни» (екстремальне шоу про те, як власними руками після роботи та у вихідні оздобити шикарний котедж) та «Вілла наречених» (спостереження за тим, як кілька дівчат з різник куточків СНД намагаються за місяць у Голандії - без знання мови, звичаїв та культури країни - закохати в себе іноземця і вийти заміж). Також глядачів очкує ціла низка американських телесеріалів.

 

«Детектор медіа» щиро вітає канал ТЕТ із річницею та бажає успіхів і перемог!

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6586
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду