В Китаї було до смерті побито журналіста

17 Січня 2007
9382
17 Січня 2007
13:51

В Китаї було до смерті побито журналіста

9382
В Китаї було до смерті побито журналіста

Під час зібрання матеріалу для репортажу на вугільній шахті у Хьюань, на півночі Китаю, журналіста забили до смерті. Про це вчора повідомляє AFP, посилаючись на пекінську газету, у якій працював загиблий, „China Trade News” (Китайські торгівельні пекінський новини). Лан Чегжан помер в наслідок нанесених йому ударів наступного дню після інциденту, у лікарні сусіднього міста Датонг, як повідомляє „Південний щоденний часопис”. 9 січня невідомі напали на нього.

Колега, котрий працював з ним разом, на тий момент затримався у офісі дирекції шахти. Він вважає, що директор шахти навмисно направив людей „розібратися” з Ланом. На даний час дирекція шахти відмовляється коментувати події. „Лана Чегжана щойно найняли працювати у редакцію, і він поки що проходив випробувальний період. Його побила група хуліганів з шахти,” – сказав Ванг Дзянфенг, головний редактор часопису. Часопис готував матеріал про корупцію та небезпечні умови праці на шахтах. На місце подій редакція направила групу з метою провести розслідування, скарги було подано до міліції та місцевих органів влади.

Китайські шахти є найнебезпечнішими у світі, близько 8 тисяч китайських шахтарів загинуло у 2005 році, з них 6 тисяч – на вугільних розробках. Місцевій владі часто закидають, що вона закриває очі на стан безпеки на шахтах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду