Міська рада відмовляється від газети «Луцький замок»?

17 Січня 2007
1670
17 Січня 2007
10:56

Міська рада відмовляється від газети «Луцький замок»?

1670
Міська рада відмовляється від газети «Луцький замок»?

Співпраця міської ради з колективом газети «Луцький замок» надалі відбуватиметься виключно в режимі прохань. Міськрада подаватиме офіційні прохання про опублікування того чи іншого матеріалу, і лише такі матеріали оплачуватиме. «Таким чином, «Луцький замок» ставатиме не газетою міської ради, а газетою міста. Тобто, самостійним господарюючим об’єктом, який працюватиме на госпрозрахункових началах». Про це заявив на апаратній нараді в луцькій мерії 16 січня секретар міської ради Святослав Зелінський, – повідомив кореспондент «Волинської правди».

 

Коментуючи таку заяву секретаря міськради, Луцький міський голова Богдан Шиба заявив, що у нинішньому форматі тижневика газета його не влаштовує, оскільки не встигає подавати оперативної інформації. Міський голова воліє бачити загальноміську газету щоденною, або ж із періодичністю виходу не рідше трьох разів на тиждень.

 

«Ми щокварталу проводимо масштабні соціологічні опитування, які дають змогу знати об’єктивну картину практично з усіх сфер міського життя. На жаль, опитування свідчать, що про газету знають заледве 10% лучан, позитивно ж її оцінюють – лише 5%. Місту потрібна інша газета», – вважає Богдан Шиба.

 

На його думку, подальшу долю газети колектив повинен вирішити сам. «Я не хочу втручатись у процес реорганізації, хай це відбувається природним чином. Колектив очікує досить болючий процес, через який він повинен пройти. Нехай стануть трохи войовничіші, почнуть мене шерстити, але, повірте, усім це піде лише на користь», – додав він.

 

Довідка «ВП»:

У бюджеті на 2007 рік депутати відмовилися закласти кошти на фінансову підтримку газети «Луцький замок», засновником якої є міська рада. Торік на підтримку видання, зі слів Богдана Шиби, було потрачено близько 200 тисяч гривень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1670
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду