Українська служба «Голосу Америки» скорочує обсяги радіомовлення

4 Січня 2007
6485
4 Січня 2007
17:54

Українська служба «Голосу Америки» скорочує обсяги радіомовлення

6485
Українська служба «Голосу Америки» скорочує обсяги радіомовлення

На адресу «Детектор медіа» надійшло звернення представників політичних партій і громадських організацій Миколаївщини, які  висловили стурбованість планами дирекції «Голосу Америки» продовжувати скорочення українських радіопрограм. 

 

«Як нам стало відомо, в умовах таємничості від слухачів від 8 січня поточного року планується припинити трансляцію півгодинної (колись годинної) ранкової програми радіопрограми Голосу Америки. Таке ставлення до радіомовлення українською мовою є злочинно помилковим. 

 

З радіоефіру, тим часом, зникли популярні серед слухачів радіопрограм Голосу Америки огляди англомовної преси про Україну і світ, ексклюзивні інтервю з українськими політиками, недопустимо обмеженою є інформація з різних областей України.   

 

Тим часом, після перемоги на виборах в Україні у 2006 році Партії регіонів і дружніх їй політичних партій у нашій країні відбувається небачене посилення антиамериканських настроїв. У областях України відбуваються антиамериканські і антинатовські мітинги, пікети... Мають місце наступи на свободу слова і обмеження критики на адресу урядових та регіональних владних структур.  

 

Беручи до уваги ці факти ми хочемо висловити протест проти намірів дирекції Голосу Америки продовжити скорочення радіомовлення українських програм. 

 

Просимо Вас негайно відмовитись від намірів скорочення україномовних радіопрограм, інтерес до яких в Україні посилюється. Це засвідчить будь яке соціологічне опитування, якщо ваші працівники захочуть їх провести. Вплив телепрограм програм Голосу Америки у порівнянні з радіо продукцією є незрівнянно більшим.

 

Переконані, що на часі є збільшення ефірного часу радіопрограм Голосу Америки українською мовою. Саме вони протидіють посиленню антиамериканських настроїв в нашій країні та сприяють просуванню демократичних цінностей», - йдеться у схваленій заяві, яку підписали представники регіональних організацій Народного Руху України, Конгресу Українських Націоналістів, товариства «Просвіта», Союзу українок, Української Республіканської Партії «Собор», Блоку Юлії Тимошенко. 

 

«Детектор медіа» звернулась до кореспондента «Голосу Америки» в Києві Оксани Лігостової з проханням підтвердити або спростувати цю інформацію. «Скорочення мовлення справді відбудеться, - сказала пані Лігостова. – Але на це треба дивитись у комплексі. Останнім часом істотно збільшився обсяг телеефіру «Голосу Америки». Відповідно, ми просто дещо змінюємо акценти, скорочуючи радіомовлення. Одна година радіоефіру на день залишається».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду