Компанія Ріната Ахметова System Capital Management планує створити медіа-холдинг

30 Грудня 2006
2487
30 Грудня 2006
14:23

Компанія Ріната Ахметова System Capital Management планує створити медіа-холдинг

2487
Компанія Ріната Ахметова System Capital Management планує створити медіа-холдинг

Компанія Ріната Ахметова «СКМ» може створити медіа-холдинг, повідомляє «Українська правда».

 

Про це повідомив в інтерв'ю «Діловому журналу» генеральний директор «СКМ» Олег Попов.

 

«Нам дуже цікавий медіа-бизнес, від друкованих ЗМІ до телебачення. Ми зараз аналізуємо, чи зможемо ми з тих активів, які у нас існують (видавнича група «Сегодня», ТРК «Україна»), створити медійний холдинг», - сказав він.

 

Водночас час керівник «СКМ» повідомив, що нові придбання «у короткостроковій перспективі» в сфері медіа вони не планують.

 

«Наявні пропозиції на ринку значно переоцінені їхніми нинішніми власниками. Поки ми зосередили нашу увагу на розвитку тих ЗМІ, які уже входять в групу», - сказав він.

Попов зазначив, що керівництво компанії «СКМ» пов'язує майбутнє з розвитком сфер фінансів і телекомунікацій, тоді як зараз індустріальний бізнес дає 90% виторгу Групи «СКМ», інші активи – лише 10%.

 

«Ми хочемо, щоб протягом найближчих п'яти років частка постіндустріальних напрямків – фінансового, телекомунікаційного й інших – виросла до 30%», – сказав Попов.

 

«При цьому в нас глобальні плани з розвитку металургії й енергетики, свою присутність на нових ринках ми плануємо нарощувати ще швидше», - додав він.

 

Попов повідомив, що зараз холдинг Ахметова «Метінвест» розглядає варіанти придбання прокатних потужностей за кордоном.

 

Говорячи про банківський бізнес Ахметова, Попов сказав, що Перший український міжнародний банк і «Донгорбанк», які належать депутату, не будуть зливатися.

 

Попов також спростував чутки, що «СКМ» зацікавлений в придбанні «Укрнафти».

 

«Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2487
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду