О. Мороз виграв суд в «Української правди» за позовом про захист честі і гідності

26 Грудня 2006
18453
26 Грудня 2006
17:07

О. Мороз виграв суд в «Української правди» за позовом про захист честі і гідності

18453
О. Мороз виграв суд в «Української правди» за позовом про захист честі і гідності

Сьогодні, 26 грудня, Печерським районним судом Києва були задоволені позовні вимоги голови Верховної Ради України, лідера СПУ Олександра МОРОЗА до представниці Мирослави Гонгадзе в суді Валентини Теличенко та Інтернет-видання "Українська правда".

Як повідомляє прес-служба Соціалістичної партії України, представник О.Мороза в суді Ярослав Романчук заявив: "…судом задоволені всі позовні вимоги мого довірителя щодо визнання неправдивими та такими, що порочать честь та гідність О.Мороза, відомості поширені в статті В.Теличенко та опубліковані Інтернет-виданням "Українська правда" 20.02.2006".

Суд зобов`язав відповідачів у місячний термін після набуття судового рішення законної сили опублікувати в Інтернет-виданні "Українська правда" спростування такого змісту: "О.О.Мороз не ухилявся від спілкування зі слідчими як свідок за фактом вбивства Г.Гонгадзе".

Як повідомлялось, О.Мороз подав позов до видання за публікацію інтерв’ю з В.Теличенко від 20 лютого 2006 року, у якому вона стверджує, що О.Мороз відмовлявся відповідати на запитання слідчих.

Представник "Української правди" заявив, що видання не погоджується з сьогоднішнім рішенням суду і згідно з законом у 10-денний термін подасть апеляційне оскарження.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18453
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду