Серед лауреатів премії «Журналіст року 2006» у Польщі – українка Тетяна Серветник

21 Грудня 2006
9569
21 Грудня 2006
11:51

Серед лауреатів премії «Журналіст року 2006» у Польщі – українка Тетяна Серветник

9569
Серед лауреатів премії «Журналіст року 2006» у Польщі – українка Тетяна Серветник

Спілка польських журналістів і престижний часопис «Press» визначили кращих журналістів за 2006 рік. Головні призи в обох конкурсах отримали кореспонденти газет і телебачення, які висвітлювали політичні та економічні скандали у Польщі. Завдяки їм пролилося світло на найбільш відомі тепер політичні та економічні скандали.

Серед найкращих журналістів Польщі року 2006 двоє співробітників щоденника «Жечпосполіта»: українська журналістка Тeтяна Серветник та журналіст, що спеціалізується на розслідуванні резонансних справ, Бертольд Кіттель.

Тетяна Серветник – єдина українка серед нагороджених. Вона закінчила факультет журналістики у Варшаві, працювала кореспондентом газети «Жечпосполіта» в Києві. Нагороду від Спілки польських журналістів отримала разом із трьома польськими колегами за репортаж «Секрети Помаранчевої революції».

Згадуючи про цей репортаж, Тетяна Серветник розповіла Радіо Свобода: «Ми просто хотіли показати, як технічно відбувалися ті всі розмови за кулісами: як відбувалися домовленості, як колишній Президент України Леонід Кучма реагував на звістку про зміни, про те, що він може бути усунутий від влади».

Крім Леоніда Кучми головними персонажами репортажу Тетяни Серветник є президенти Литви і Польщі: Вальдас Адамкус та Александр Кваснєвський, а також шеф дипломатії ЄС Хав'єр Солана.

Спілка польських журналістів нагороджує найкращих, але і вказує на тих, які в своїй роботі вдаються до нечесності. Звання «Гієни року» отримав журналіст тижневика «Впрост», який, не маючи достатніх доказів, назвав у своїй статті агентом комуністичної безпеки одного з визначних польських письменників. Але ані сам журналіст, ані жоден представник редакції не зголосилися до журі, щоб отримати цю нагороду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9569
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду