Герасим’юк: Даючи оцінку діям Калашникова, ми оцінюємо стан свободи слова в Україні

19 Грудня 2006
2187
19 Грудня 2006
15:29

Герасим’юк: Даючи оцінку діям Калашникова, ми оцінюємо стан свободи слова в Україні

2187
Герасим’юк: Даючи оцінку діям Калашникова, ми оцінюємо стан свободи слова в Україні

“Побиття депутатом-регіоналом Олегом Калашниковим журналістів СТБ досі не отримало юридичної оцінки”, - сказала з парламентської трибуни народний депутат, член тимчасової слідчої комісії з питання перешкоджання професійній діяльності журналістів телеканалу СТБ з боку народного депутата Олега Калашнікова Ольга Герасим’юк.


“Депутати не повинні підміняти органи слідства, вони повинні засудити дії, якій вчинив депутат Калашников по відношенню до журналістів телеканалу СТБ”, - додала вона.


За її словами, Партія регіонів має дати сувору оцінку діям Калашникова і вимагати від прокуратури якнайшвидшого розгляду цієї справи.


“Ми зараз даємо оцінку не діям Калашникова, а оцінюємо ситуацію щодо свободи журналістської діяльності”, - наголосила вона.


Верховна Рада визнала поведінку регіонала Олега Калашнікова у конфлікті з журналістами телеканалу СТБ неприпустимою і такою, що вимагає осуду.

За відповідну постанову проголосувало 374 народних депутата із 442, зареєстрованих у сесійному залі.

Водночас депутати "Нашої України" вимагали внести доповнення до постанови, де назвати дії Калашникова такими, що перешкоджали діяльності журналістів та вимагати (а не закликати, як в тексті постанови) звіту генпрокуратури по цій справі.

Також депутати вимагали від ГПУ пояснень, чому звільнено слідчого в цій справі, але ці поправки не пройшли.


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2187
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду